Een massage voor lichaam en geest
Als je niet lekker in je vel zit, kan het behoorlijk lastig zijn om de oorzaak te achterhalen. Wist je dat lichamelijke klachten vaak verbonden zijn met wat er speelt op emotioneel gebied? Een massage is dé manier om niet alleen je lichaam, maar ook je geest te laten ontspannen.
Lichaam vs emotie
Achter lichamelijke klachten gaat vaak meer schuil dan je in de eerste instantie denkt. Nek- en rugklachten zijn bijvoorbeeld typische spanningsklachten die ontstaan bij stress. Ook onder andere darmklachten en verschillende hormoonklachten kunnen verband houden met een emotionele disbalans. Emoties zijn namelijk onlosmakelijk verbonden met het lichaam.
Onderliggende emoties
Misschien heb je al veel geprobeerd om van je klachten af te komen, maar de kans is groot dat je nog niet aan een massage hebt gedacht. Het krijgen van een massage associëren we voornamelijk met lichamelijke klachten, maar dat hoeft zeker niet zo te zijn. Het is namelijk bewezen dat menselijke aanraking helpt bij stress en angst. Het heeft een kalmerend en geestverruimend effect. Een massage kan er daarnaast voor zorgen dat onderliggende emoties op een andere manier bereikt worden dan we gewend zijn. Hierdoor kunnen oude gevoelens en herinneringen ‘getriggerd’ worden.
Na een massagebehandeling zul je merken dat er ruimte ontstaat in je hoofd
Ruimte in je hoofd
De massagetherapie die ik aanbied, is altijd maatwerk. Ik maak gebruik van verschillende technieken en methodes en stel een behandeling samen die past bij jouw wensen, situatie en hulpvraag. Het kan best voorkomen dat er ongewenste herinneringen of gedachten opborrelen. Wanneer je opgekropte emoties hebt door een vervelende werksituatie, relatieproblemen of gebeurtenissen uit het verleden, heeft dit veel invloed op je gestel. Of je deze emoties nu toelaat of niet. Na een massagebehandeling zul je merken dat er ruimte ontstaat in je hoofd, doordat je lichaam heeft kunnen ontspannen. Je bent beter in staat om nare ervaringen los te laten én keuzes te maken waar je je prettig bij voelt.
Voor jou!
Wil jij ook ontdekken hoe een massage of shiatsu kan bijdragen aan het verminderen van vermoeidheid, stress en die winterdip? Dan ontvang ik je graag bij mij in mijn massagepraktijk. Maar ook op het gebied van andere vragen en problemen ben je bij mij op de juiste plek. Bijvoorbeeld als je herstellende bent van een burn-out, last hebt van slapeloosheid of migraine. Of wanneer je last hebt van andere klachten, lichamelijk of mentaal. Natuurlijk ben je ook meer dan welkom als je gewoon lekker wilt ontspannen. Al mijn behandelingen zijn erop gericht om pijn en stress te verminderen. Ik maak unieke combinaties die erop gericht zijn om jouw pijn of stress te verlichten en gezondheid te verbeteren. En, ook goed om te weten: de meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandeling (gedeeltelijk) vanuit de aanvullende verzekering. Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan eens contact op, ik vertel je graag meer!
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Het is soms heerlijk om je even onder te dompelen in een warm bad. Om dat verwenmomentje écht compleet te maken, kun je je bad verrijken met een lekkere badolie, of een lekkere combinatie van oliën.
-
Je had je het ouderschap zo anders voorgesteld. Een beetje zoals op die plaatjes in lifestyle magazines. Je zag het al helemaal voor je. En alhoewel je dol bent op je kinderen – je zou ze voor geen goud willen missen – pakte dat idyllische beeld in de praktijk toch wat anders uit.
-
Moe zijn we allemaal weleens. Maar wat als een middagdutje of kopje koffie niet meer helpt en je chronisch moe blijkt te zijn? Jessica (34) stond altijd bekend als iemand die energie voor tien had. ‘Ik had plezier in mijn werk, deed leuke dingen met mijn gezin en sportte vier keer in de week. Dat vond ik heerlijk, omdat ik daar weer nieuwe energie uithaalde.
-
Ben je vaak duizelig of heb je continu rugpijn? Dan ga je waarschijnlijk naar de dokter om te kijken wat er aan de hand is. Je verwacht een medische verklaring, maar die komt er niet altijd. Soms hebben lichamelijke klachten namelijk geen lichamelijke oorzaak.
-
Iedereen is weleens moe. Maar wat als je energieniveau continu op het laagste pitje staat en de vermoeidheid je dagelijks leven gaat beïnvloeden?
-
Het lijkt wel alsof stress tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld is. En een beetje stress is ook gezond. Dat klinkt misschien gek, maar tot op zekere hoogte is stress echt niet erg.
-
Wat doen feestdagen met jou? Heb je er een bloedhekel aan of vind je het juist leuk? Of je de kerstdagen nu geweldig vindt of juist niet, in beide situaties kun je tegen stress of spanning aanlopen. Als je niks met de feestdagen hebt, kijk je er misschien tegenop.
-
Laten we eerlijk zijn: we hebben allemaal last van stress. Soms een beetje, vaker wat meer. We denken doorgaans ten onrechte dat stress een psychisch fenomeen is. Dat is deels wel zo, maar de effecten zijn vooral lichamelijk.
-
Martha gaf aan dat ze zich niet meer lekker voelde tijdens haar dagelijkse werkzaamheden. Op het werk voelde ze zich moe, futloos en het was moeilijk om haar bed uit te komen. Daardoor gingen de resultaten op haar werk achteruit, waardoor haar leidinggevende ook steeds minder tevreden werd.