Brigitte verloor 14 kilo met de virtuele maagband
Enthousiast en met een grote glimlach vertelt ze haar verhaal. Brigitte (34) is blij dat ze een ‘virtuele maagband’ heeft; een alternatief voor de operatieve maagband dat focust op je onderbewustzijn en het ‘waarom’ achter je eetgedrag. Naast het feit dat ze 14 kilo is afgevallen, voelt ze zich emotioneel een totaal ander mens.
Waarom een virtuele maagband?
‘Eerlijk gezegd was ik op zoek naar een operatieve maagband. Een echte maagverkleining. De zomer van 2017 was zó warm. Ik voelde me zwaar en dik, zéker in mijn werkkleding. Ik wilde er iets tegen doen. Ook wilde ik weten ‘waarom’ ik zoveel at. Toen kwam ik via Google bij Hypnotherapie Heemskerk terecht. Ik had het gevoel dat ik Utopia bereikt had.’
Resultaat virtuele maagband-traject
‘In totaal ben ik nu 14 kilo afgevallen. Ik heb op wat jasjes na de inhoud van mijn hele kledingkast al weggegooid. Het past gewoon niet meer. En dat voelt heel fijn. Ik ben dus heel erg tevreden over het resultaat. Ook heb ik nu innerlijke rust. Ik ben er nog niet helemaal, want ik hoop nog 10 kilo kwijt te raken, maar in een half jaar moet dat wel lukken. Het is al meer dan ik had verwacht.’
De hypnose
‘Ik heb hypnose zelf als heel prettig ervaren. Het is totaal niet zoals je ziet op TV. Het voelt alsof je gewoon op de bank ligt, muziek luisterend met je ogen dicht. Je wordt begeleid in je ruststand, net zoals bij begeleide meditatie. Ik kon als klein meisje al heel goed visualiseren. Daarom voelde het voor mij alsof ik een film aan het kijken was. Als je ervoor openstaat, dan voel je het ook echt. Zo voel ik het ook wanneer de virtuele maagband wordt aangetrokken, want al die kracht zit eigenlijk al in jezelf.’
Geen angst
‘Nee, hypnose ervaar ik niet als beangstigend. Zoals bij de angst dat het gevaarlijk is, of dat je niet meer terug kan, dat heb ik allemaal niet. Het is ook helemaal niet eng. Het is juist véél veiliger dan wanneer je in het ziekenhuis onder het mes ligt. Nu heb je geen enkele medische complicaties. Bij een echte maagband heb je die wel. Daarnaast had ik echt een goede klik met mijn hypnotherapeut. Zoveel spontaniteit. Zoveel warmte en liefde. Ik had oprecht zin in de sessies.’
Het is een investering in jezelf en je bent het waard
Twijfels?
‘Nee. Ik had geen twijfels. Ik wilde er echt voor gaan. Ik dacht: ‘Alles wat geld kost, is een investering in jezelf.’ Achteraf ben ik ben erg blij met die investering. Niet alleen ben ik 14 kilo afgevallen, maar ik heb nu ook veel meer innerlijke rust. Het is voor mij niet meer overleven, maar juist genieten van het leven.’
Hulpmiddel en geen wondermiddel
‘Geef hypnotherapie een kans. Laat jezelf ervoor openstaan. Het is een investering in jezelf en je bent het waard. Je moet er natuurlijk wel wat voor willen doen, want het is een hulpmiddel en geen wondermiddel. Het is daarbij zonde als je het niet eens een kans zou geven. Slecht voel je je nu toch al, dus wat heb je te verliezen?’
Hoe voelt hypnose?
In hypnose zijn voelt als een diepe staat van ontspanning, waarbij je toch wakker bent. Je hoort alles om je heen, maar je reageert er alleen niet op. Het is te vergelijken met helemaal in een boek of een film verzonken zijn.
Hoe weet ik dat hypnotherapie bij mij werkt?
Vrijwel iedereen kan in hypnose gaan. Slechts bij een enkeling lukt het niet, net zoals andere therapieën of medicijnen niet voor iedereen werken. Je wordt echter goed voorbereid op de sessie, zodat de slagingskans optimaal is.
-
Best lastig; je wilt gezond blijven, maar dat doe je niet door te veel of juist te weinig calorieën binnen te krijgen. Zo lang je iets te weinig calorieën dagelijks binnenkrijgt zul je langzaam, stukje bij beetje blijven afvallen. Krijg je sluipenderwijs iets te veel calorieën dagelijks binnen, tja, dan wacht het omgekeerde effect: je komt aan, elke dag weer een beetje.
-
Gezonder gaan leven kan al best lastig zijn. Maar het maakt het er al helemaal niet makkelijker op wanneer je niet optimaal gesteund wordt. Ook de mensen om je heen hebben namelijk invloed op jouw journey naar een gezondere leefstijl.
-
We weten allemaal dat die paar extra kilootjes niet goed voor ons zijn. Je staat natuurlijk liever niet puffend en hijgend bovenaan de trap.
-
Je kunt er niet omheen: bijna de helft van de volwassenen kampt met overgewicht. Hoe zit het met jou? Behoor jij ook tot deze groep? Omdat overgewicht tot nare aandoeningen kan leiden (zoals hart- en vaatziekten, diabetes, hoge bloeddruk en artrose), is het de hoogste tijd om het roer om te gooien.
-
Veel mensen die willen afvallen, denken dat ze moeten diëten. Maar zodra ze hun ideale gewicht bereikt hebben (of eerder) gaan ze weer verder met hun oude eetgewoontes.
-
Vaak wordt er wat makkelijk over gedaan: ‘Afvallen is gewoon een kwestie van minder eten en meer bewegen.’ Vooral door de mensen die zelf niet te maken hebben gehad met overgewicht.
-
20.000 sit-ups of 20.000 squats in 30 minuten? Je gelooft het misschien niet, maar toch kan het!
-
Grote kans dat je geen zin hebt om iedere avond uitgebreid in de keuken te staan. Met een vermoeiende werkdag achter de rug en een chaotische avond in het zicht, is de keuken dé plek die je op dat moment wil ontwijken.
-
Stel je voor: je struint het internet af naar manieren om kilo’s kwijt te raken. Of je vriendin meent de heilige graal te hebben om af te vallen. Maar dan moet je oppassen dat je niet gaat jojo’en… Zoveel kleine lettertjes.
-
Een gezonde leefstijl: we zouden het allemaal wel willen. Helaas is dat niet zo makkelijk gezegd als gedaan. Een bakje chips op de bank, een wijntje op het terras… De verleiding is vaak toch best groot.