Emotionele intelligentie is een echte eye-opener
Rennen, hollen, vooral níét stilstaan én steeds verder gepusht worden. De prestatiemaatschappij waar jij je in bevindt, kan voor de nodige stress zorgen, en daardoor is je innerlijke rust vaak ver te zoeken. Geen tijd meer voor je partner, drukte op het werk, en ga zo maar door. Op een gegeven moment denk je: ‘Waarom zit ik niet lekker in mijn vel? Draait mijn leven echt alleen maar om werken, om vervolgens uitgeput thuis te komen en dit elke dag te herhalen?’
Simona Linskens
Stress
In onze westerse wereld draait vrijwel alles om ratio. De meeste mensen zitten zó ‘in hun hoofd’ dat ze nauwelijks nog weten hoe ze moeten voelen. Omdat je vaak onder spanning staat, handel je vaak op de automatische piloot. Daardoor ontgaat jou veel van wat er daadwerkelijk in het ‘hier’ en ‘nu’ gebeurt. Signalen van het lichaam worden genegeerd, omdat het een tweede natuur is geworden om op het verstand te vertrouwen. Toch kunnen we zoveel leren van wat ons lichaam ons vertelt, omdat we er dan achter komen waar die gevoelens van onvrede, verstoorde relaties en lichamelijke en psychische klanten vandaan komen. Door overmatige blootstelling aan stress, op lichamelijk en emotioneel gebied, raakt je lichaam overbelast. Hierdoor kunnen pijnklachten ontstaan als verkrampte schouders of last van pijnlijke spieren in je nek. Dit zorgt ervoor dat je minder succes hebt in het leven, omdat stress een beperkende factor is.
Oorsprong van stress
Wist je dat stress van oorsprong bedoeld is om je te beschermen? Bij stress komen hormonen vrij die energie vrijmaken, waardoor je in staat bent om te vechten of te vluchten: je hartslag wordt hoger, je ademhaling wordt dieper en je spieren spannen zich aan. In de oertijd was dit een levensreddend mechanisme, maar tegenwoordig kan het zorgen voor pijnlijke klachten, en blijkt het dat je lichaam je iets wil vertellen…
Emotionele intelligentie
Bij stress komen allerlei klachten en emoties kijken. Wanneer je intelligent omgaat met deze emoties, kun je deze reguleren. Emotionele intelligentie heet dat. Een paar elementen waar emotionele intelligentie mee werkt, zijn jouw gedachten en emoties, jouw bewustzijn en onderbewustzijn. Maar bij emotionele intelligentie hoort ook het vermogen om jouw emoties te gebruiken als leidraad bij jouw denken en handelen. Er zijn veel nieuwe ontdekkingen op het gebied van emotionele intelligentie. Veelal werd verondersteld dat dit een aanvulling was op intellectuele intelligentie. Echter, nieuwe ontdekkingen wijzen uit dat dit het fundament van het leven zelf is. Emotionele intelligentie is een echte eye-opener voor mensen die veel stress ervaren en op zoek zijn naar bevrijding.
Wanneer je een training bij mij volgt, voelt dit als ‘leven’ en een unieke ervaring
Bevrijding
De keuze is aan jou. Wil jij je laten beperken, of juist niet? Ben jij op zoek naar een gelukkig, energievol en creatief leven? Maar hoe ga je dit doen? Emotioneel intelligent worden vereist ervaring, en ervaring komt door training. Wanneer je een training bij mij volgt, voelt dit niet als een training, maar als ‘leven’ en een unieke ervaring. Je zult merken dat, wanneer je hiermee aan de slag gaat, je jezelf minder beperkt. Wanneer jouw gedachten en emoties onder jouw innerlijke leiding samenwerken, kun je succes boeken op alle gebieden van jouw leven. Uit onderzoek blijkt dat mensen die succesvol zijn een hoge emotionele intelligentie hebben. Een hoge emotionele intelligentie voorspelt dus in hoge mate jouw succes. Het geeft je jouw leven terug, het leven dat van jou is en bij jou past.
Masterclasses
Ik heb speciale masterclasses ontwikkeld om jou tot nieuwe inzichten te laten komen. Dit doe ik door middel van mijn workshops over emotionele intelligentie in combinatie met de praktische toepassing van HeartMath. Voor privésessies kun je altijd contact met me opnemen. Neem een moment om even naar jezelf te kijken. De beste versie van jezelf is de versie die ervoor zorgt dat je elke ochtend wakker wordt met een glimlach op je gezicht. Onthoud dat emoties de wereld regeren en niets onmogelijk is!
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Het is soms heerlijk om je even onder te dompelen in een warm bad. Om dat verwenmomentje écht compleet te maken, kun je je bad verrijken met een lekkere badolie, of een lekkere combinatie van oliën.
-
Je had je het ouderschap zo anders voorgesteld. Een beetje zoals op die plaatjes in lifestyle magazines. Je zag het al helemaal voor je. En alhoewel je dol bent op je kinderen – je zou ze voor geen goud willen missen – pakte dat idyllische beeld in de praktijk toch wat anders uit.
-
Moe zijn we allemaal weleens. Maar wat als een middagdutje of kopje koffie niet meer helpt en je chronisch moe blijkt te zijn? Jessica (34) stond altijd bekend als iemand die energie voor tien had. ‘Ik had plezier in mijn werk, deed leuke dingen met mijn gezin en sportte vier keer in de week. Dat vond ik heerlijk, omdat ik daar weer nieuwe energie uithaalde.
-
Ben je vaak duizelig of heb je continu rugpijn? Dan ga je waarschijnlijk naar de dokter om te kijken wat er aan de hand is. Je verwacht een medische verklaring, maar die komt er niet altijd. Soms hebben lichamelijke klachten namelijk geen lichamelijke oorzaak.
-
Iedereen is weleens moe. Maar wat als je energieniveau continu op het laagste pitje staat en de vermoeidheid je dagelijks leven gaat beïnvloeden?
-
Het lijkt wel alsof stress tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld is. En een beetje stress is ook gezond. Dat klinkt misschien gek, maar tot op zekere hoogte is stress echt niet erg.
-
Wat doen feestdagen met jou? Heb je er een bloedhekel aan of vind je het juist leuk? Of je de kerstdagen nu geweldig vindt of juist niet, in beide situaties kun je tegen stress of spanning aanlopen. Als je niks met de feestdagen hebt, kijk je er misschien tegenop.
-
Laten we eerlijk zijn: we hebben allemaal last van stress. Soms een beetje, vaker wat meer. We denken doorgaans ten onrechte dat stress een psychisch fenomeen is. Dat is deels wel zo, maar de effecten zijn vooral lichamelijk.
-
Martha gaf aan dat ze zich niet meer lekker voelde tijdens haar dagelijkse werkzaamheden. Op het werk voelde ze zich moe, futloos en het was moeilijk om haar bed uit te komen. Daardoor gingen de resultaten op haar werk achteruit, waardoor haar leidinggevende ook steeds minder tevreden werd.