Weer verliefd op het leven
Misschien herken je het wel: je rent jezelf continu voorbij. Je wilt door: carrière maken, leuke dingen beleven, reizen. En misschien heb je best wel eens verdrietige dingen meegemaakt, maar tijd om die zaken een plekje te geven is er niet echt. Het leven voelt misschien als een race waarvan je langzamerhand de richting van verliest.
Prestatiemaatschappij
Als je dit bekend voorkomt, ben je lang niet de enige. In tijden van sociale media en de prestatiemaatschappij gaat het om scoren. Maar onder dat laagje vernis van positiviteit is het heel normaal dat je je wel eens afvraagt of je er wel goed aan doet om hieraan mee te doen. Want is dit het leven dat jou het meeste voldoening geeft? En gaat dit jezelf voorbij rennen je op de lange duur echt verder brengen?
Overspannen
Je hoeft maar één blik op overspannenheids- en burnoutcijfers te werpen om te realiseren dat dit niet het geval is. Zo kregen in 2017 maar liefst 145 duizend nieuwe patiënten de diagnose overspannenheid. Nieuwe patiënten, dus dit aantal komt bovenop de 100 duizend overspannenen die al gediagnosticeerd waren. Hierbij noemt de Rijksoverheid dat deze cijfers waarschijnlijk een onderschatting zijn, want niet iedereen met deze klachten meldt zich bij de huisarts. Uit schaamte, sterk willen zijn of uit ontkenning.
Nieuwe impuls
Kortom, overspannenheid is een groot probleem waar we liever ver van willen blijven. Maar hoe kun je nou zorgen dat je je weer geïnspireerd voelt in je dagelijkse bestaan? Dat je weer vrolijk een nieuwe dag aangaat? Dat je weer met enthousiasme je op je werk stort? Dat je weer verliefd wordt op het leven? Simona Linskens is coach op het gebied van HeartMath en emotionele intelligentie, en ze vertelt: ‘Als jij in een sleur zit, is het belangrijk om nieuwe ervaringen op te doen. Want we leiden ons leven op basis van die ervaringen. Zo zorgt nieuwe informatie voor een nieuwe impuls.’
Durf jij te ontsnappen uit de emotionele gevangenschap die jouw energie opvreet?
Eigen wijsheid inzetten
Het is de reden dat Simona begonnen is met haar masterclasses. ‘In de masterclass oefenen we met emotionele intelligentie. Dit is belangrijk, want als jij bewust bent van je eigen emoties kun je ze ten positieve gebruiken. Maar ook gaan we aan de slag met wetenschappelijk onderbouwde theorieën hieromtrent. Zo kun je naast ervaren, ook de geleerde kennis toepassen. We reflecteren op jouw trauma’s, beperkende patronen en overtuigingen, om emotionele verwondingen te verkennen en te verwerken. Zodra je deze wijsheid hebt vergaard, pas je deze toe om te groeien en in te zetten in je eigen professionele en dagelijkse leven.’
Onderwerpen
Een greep uit de onderwerpen die tijdens de masterclasses aan bod komen, zijn:
- zenuwstelsel als verbinding tussen hart, hoofd en lichaam
- onderbewustzijn en realiteit: is realiteit de uitkomst, of juist het begin?
- de werking van het limbisch brein: de communicatie tussen hart en hersenen
- het lichaam als communicatiemiddel
- DNA en cellenonderzoek
- werking van de hormonen
Ben jij er klaar voor?
Ben jij klaar om de stap te zetten, en het oude achter je te laten? Dan kunnen de masterclasses iets voor jou zijn en je helpen tot nieuwe inzichten te komen. De eerstvolgende masterclass start op donderdag 19 september. Het programma bestaat uit in totaal twintig volledige lesdagen. Wil je liever een privésessie? Ook daarvoor kun je contact met Simona opnemen. De keuze is aan jou: durf jij te ontsnappen uit de emotionele gevangenschap die jouw energie opvreet en je dromen uit het zicht doet verdwijnen? Dan is nu het moment om dat te doen.
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Het is soms heerlijk om je even onder te dompelen in een warm bad. Om dat verwenmomentje écht compleet te maken, kun je je bad verrijken met een lekkere badolie, of een lekkere combinatie van oliën.
-
Je had je het ouderschap zo anders voorgesteld. Een beetje zoals op die plaatjes in lifestyle magazines. Je zag het al helemaal voor je. En alhoewel je dol bent op je kinderen – je zou ze voor geen goud willen missen – pakte dat idyllische beeld in de praktijk toch wat anders uit.
-
Moe zijn we allemaal weleens. Maar wat als een middagdutje of kopje koffie niet meer helpt en je chronisch moe blijkt te zijn? Jessica (34) stond altijd bekend als iemand die energie voor tien had. ‘Ik had plezier in mijn werk, deed leuke dingen met mijn gezin en sportte vier keer in de week. Dat vond ik heerlijk, omdat ik daar weer nieuwe energie uithaalde.
-
Ben je vaak duizelig of heb je continu rugpijn? Dan ga je waarschijnlijk naar de dokter om te kijken wat er aan de hand is. Je verwacht een medische verklaring, maar die komt er niet altijd. Soms hebben lichamelijke klachten namelijk geen lichamelijke oorzaak.
-
Iedereen is weleens moe. Maar wat als je energieniveau continu op het laagste pitje staat en de vermoeidheid je dagelijks leven gaat beïnvloeden?
-
Het lijkt wel alsof stress tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld is. En een beetje stress is ook gezond. Dat klinkt misschien gek, maar tot op zekere hoogte is stress echt niet erg.
-
Wat doen feestdagen met jou? Heb je er een bloedhekel aan of vind je het juist leuk? Of je de kerstdagen nu geweldig vindt of juist niet, in beide situaties kun je tegen stress of spanning aanlopen. Als je niks met de feestdagen hebt, kijk je er misschien tegenop.
-
Laten we eerlijk zijn: we hebben allemaal last van stress. Soms een beetje, vaker wat meer. We denken doorgaans ten onrechte dat stress een psychisch fenomeen is. Dat is deels wel zo, maar de effecten zijn vooral lichamelijk.
-
Martha gaf aan dat ze zich niet meer lekker voelde tijdens haar dagelijkse werkzaamheden. Op het werk voelde ze zich moe, futloos en het was moeilijk om haar bed uit te komen. Daardoor gingen de resultaten op haar werk achteruit, waardoor haar leidinggevende ook steeds minder tevreden werd.