verslapte-huid

Do’s en don’ts rondom een verslapte huid!

Iedereen heeft zijn eigen blikvangers. Wellicht zijn het je ogen of je strakke jukbeenderen. Of misschien heb je een mooie, egale huid of een scherpe kaaklijn. Daar mag je trots op zijn! Maar al deze blikvangers kunnen veranderen zodra je huid verslapt. Daar kun je onzeker van worden. Hoe voorkom of verminder je een verslapte huid? We delen enkele tips!

Don’t: geen zonnebrand gebruiken

We kunnen het niet vaak genoeg smeren: smeer iedere dag met zonnebrandcrème, ook als de zon niet schijnt! Zodra de blaadjes van de bomen vallen, wil je huid vernieuwen. Bovendien ben je eerder geneigd om te kiezen voor een ontspannende scrub. Een lekker verwenmomentje voor jezelf, maar dat betekent ook dat je huid meer openstaat voor uv-straling. De kans op zonneschade (oorzaak nummer één van huidveroudering!) is dus groot. Daarom mag zonnebrandcrème echt niet worden overgeslagen in je skincare routine. Het beschermt je huid tegen uv-stralen die de afbraak van collageen versnellen. We raden aan om standaard een crème met spf te smeren, zelfs op de meest bewolkte dagen. Schijnt de zon wel? Smeer dan om de twee uur je huid in. Hoe hoger de spf, hoe beter!

Do: spiertraining

Je spieren spelen een grote rol bij huidverslapping. Alleen gewoon bewegen is al goed voor je huid. Wanneer je bijvoorbeeld wandelt, duwen je gewrichten afvalstoffen naar buiten, waardoor het lichaam een seintje krijgt om afvalstoffen af te voeren en voedingsstoffen in de cellen (alle cellen) op te nemen. Een goede doorbloeding is goed voor je huid! Daarnaast zitten er in je gezicht ook spieren die direct aan je huid zijn gehecht. Deze zijn onder andere verantwoordelijk voor de vorm van je huid. Wanneer ze verzakken en dunner worden door de jaren heen, zorgt dat voor vervorming van je wangen, voorhoofd of andere plekken op je gezicht. Bovendien is de mimiek in het gezicht vaak eenzijdig. Sommige mensen fronsen bijvoorbeeld wel 250 keer per dag, wat tot een fronsrimpel kan leiden. En wat kun je doen om spieren te versterken? Juist, trainen! Dat werkt ook zo bij je gezichtsspieren. Een behandeling die hierop gericht is, is Myo. Hierbij doen metalen elektroden de ‘training’ door verschillende samenwerkende spiergroepen in je gezicht aan het werk te zetten. Doordat de spierspanning wordt geactiveerd, herstellen de contouren van je gezicht en wordt de frons minder zichtbaar. Ook kunnen we bewegingstips voor thuis meegeven.

Don’t: verkeerde voeding eten

Daarnaast heeft voeding veel invloed op een slappe huid. Je darmen staan in directe verbinding met je huid en worden niet voor niets je tweede hersenen genoemd. Sommige voedingsmiddelen kunnen een negatieve invloed hebben op je huidconditie. Denk aan te veel alcohol of cafeïne. Deze middelen drogen je huid meer uit, wat huidverslapping verergert. Ook suiker speelt een grote rol. Suiker kleeft zich vast aan het natuurlijke collageen in je huid. Het collageen wordt stijver en minder elastisch, waardoor er sneller huidveroudering optreedt. Daarom raden we aan om veel groenten, vitamines en gezonde vetten te eten, en suiker, alcohol en cafeïne te vermijden.

Je darmen staan in directe verbinding met je huid

Do: hydrateren
Tijdens huidveroudering nemen collageen, elastine en hyaluronzuur af. Dit zijn de bouwstenen van je huid die er normaal gesproken voor zorgen dat je huid rekbaar, glad en stevig blijft. Vocht vult je cellen aan en voorkomt dat er rimpels en lijntjes ontstaan. Je hydrateert je huid door producten te gebruiken met hyaluronzuur als ingrediënt. Natuurlijk is het ook belangrijk om voldoende water te drinken om je huid soepel en stevig te houden. Maar let op: hydrateren kan helpen om fijne lijntjes tegen te gaan. Wanneer je huid voorbij dat stadium is, kijken we verder dan dat.

Do: schakel de huidspecialist in

Er komt veel kijken bij de behandeling van een verslapte huid. Een goede aanpak gaat verder dan zonnebrand smeren en de juiste voeding eten. De meest effectieve remedie tegen een verslapte huid is een behandeling bij een huidspecialist. Wij hebben de kennis en kunde om je verslapte huid diep te verbeteren. Wij focussen ons bijvoorbeeld op appelstamcellen. Deze houden het staartje van de cellen langer, waardoor de celdeling langzamer wordt, net als bij een jonge huid. Dit gaat verslapping tegen. Ook richten we ons op peptiden. Hexapeptide is bijvoorbeeld een spierverzachter, niet te verwarren met een spierverlammer zoals het bekende spuitje. Er zijn peptiden die als bouwstenen werken, of als cement tussen de cellen. Ook kijken we naar de verhouding tussen cosmetica, voeding en suppletie. Bij huidverslapping zie je echt pas resultaat met 50% cosmetica en 50% voeding/suppletie.

Je hebt misschien wel eens gehoord van collageenpoeders. Deze beloven wonderen voor je huid, maar het is nog helemaal niet bekend wat dit vispoeder met je huid doet op de lange termijn. Er worden veel stofjes aan toegevoegd, zoals vitamine C, glucosamine, hyaluron, zink en L-lysine. Deze stofjes helpen wel bij de aanmaak van collageen en elastine. Maar onthoud dat het lichaam niet zomaar uit collageen bestaat, maar uit aminozuren die omgezet worden in collageen. Wanneer je dan pure collageen toevoegt aan je lichaam, is dit niet ‘lichaamseigen’.

Bij Xanne’s Beautysalon gebruiken we 100% biologisch geteelde ingrediënten in de supplementen om van binnenuit ook weer dat staartje van de cellen langer lang te houden. Dit ondersteunt de aanmaak van collageen en verbetert de functie van de huid en bloedvaten.

We werken volgens de 80/20 aanpak: 80% thuisverzorging en 20% salonbehandelingen. We zien specifiek wat je huid nodig heeft en stellen zo de beste behandeling samen. Wil je weten wat we voor je kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op en wij adviseren je verder.

Datum: 09 februari 2024