Hulp bij acne
Ongeveer 85% van de pubers en jongvolwassenen heeft te maken (gehad) met acne. Acne wordt ook wel ‘jeugdpuistjes’ genoemd. Alhoewel het woord ‘jeugdpuistjes’ doet vermoeden dat deze aandoening alleen bij jongeren voorkomt, komt acne bij volwassenen vaker voor dan je misschien denkt. Bij de één beperkt deze goedaardige aandoening van de huid zich tot af en toe een puistje, terwijl het bij de ander een serieus probleem is. Wist je dat je een acnebehandeling kunt ondergaan?
Acne: wat is het precies?
Eerst is het goed om te weten wat de huidaandoening acne precies inhoudt. Als je last van acne hebt, dan zijn je talgklieren ontstoken en heb je een snellere verhoorning van de bovenste huidcellen. Hierdoor hebben bacteriën de kans om zich te vermeerderen, waardoor ontstekingen ontstaan. Niet alleen kan de acne voorkomen op je gezicht, maar ook op je schouders, je borst en het bovenste gedeelte van je rug. De belangrijkste oorzaak van acne zijn hormonale factoren. Dat is dan ook de reden dat je tijdens je zwangerschap of de overgang, maar ook door gebruik van anticonceptiemiddelen zoals de pil of het spiraaltje extra last kun krijgen van een onzuivere huid. Factoren als voeding en stress, in combinatie met een verstoorde huidbarrière, spelen mogelijk een rol bij het ontstaan en het intact blijven van acne.
De belangrijkste oorzaak van acne zijn hormonale factoren
Een weldaad voor je huid
Is je huid bijvoorbeeld vet en erg verdikt? Dan is het van belang om een reiniger met salicylzuur te gebruiken. Salicylzuur zorgt er namelijk voor dat je huid dunner wordt en werkt tot diep in je porie. Daarnaast kun je een hydraterende talgklierremmmende crème gebruiken met SPF. Met deze crème wordt je huid beter in balans gebracht en zullen je klachten verminderen. Wil je je huid iets extra’s geven? Breng dan twee keer in de week een enzymatische peeling en een zuiverend masker aan. Je zult merken dat dit een weldaad voor je huid is!
Train je huid
Met de acnebehandelingen bij Tijdloos Beauty krijg je weer een mooie, frisse en gezonde huid. De acnebehandeling bestaat uit een reiniging en dieptereiniging van de huid door middel van een peeling. Voor elk type huid is er een andere behandeling nodig, wij zorgen er dan ook voor dat de behandeling helemaal is afgestemd op jouw huid. De peelings die wij aanbieden werken het beste in kuurverband. Voor een optimaal resultaat adviseren wij een kuur van vier behandelingen. Jouw huid wordt sterker en weerbaarder gemaakt, waardoor er minder ontstekingen ontstaan, je talgklieren minder talg aanmaken en je huid mooier en schoner wordt. Voor thuis krijg je een goede instructie mee om je huid op de juiste manier te verzorgen. Daardoor is het mogelijk om de acne weer beter onder controle te krijgen.
Wist je dat…
… het niet wetenschappelijk is bewezen dat je van chocolade puistjes kunt krijgen? Wat wel vaststaat, is dat voeding invloed heeft op de gezondheid van je huid. Zo hebben melk en suiker, twee belangrijke ingrediënten van chocolade, wél invloed. Heb je last van acne, dan is het verstandig om suikers en zuivelproducten zoveel mogelijk te vermijden. Zorg goed voor jezelf en voor je huid. Eet zo verantwoord mogelijk, met genoeg groenten en fruit, volkoren producten en water/thee. En gelukkig: een stukje pure chocolade van 80% is wél prima!
-
Om maar met de deur in huis te vallen: acnetherapie valt niet onder de basisverzekering. Alleen als een dermatoloog je doorverwijst naar een huidtherapeut voor een acnebehandeling, biedt de basisverzekering mogelijk een vergoeding.
-
Tegenwoordig hebben we allemaal toegang tot het internet, een bron waar we veel informatie kunnen vinden. Heb je last van acne? Dan kun je daar van alles over vinden.
-
Een geïrriteerde huid, puistjes, mee-eters, overgevoeligheid; een huid met acne is allesbehalve prettig. Effectieve huidverzorging kan helpen om acne te verminderen. Hoe eerder je actie onderneemt tegen acne, des te kleiner de kans op pigmentvlekken of littekens.
-
Veel huidproblemen zijn niet gevaarlijk, maar ze kunnen wel vervelend zijn voor het uiterlijk. Acne is daar een goed voorbeeld van. De bijbehorende puistjes of mee-eters verstoren de huid en je wilt er graag zo snel mogelijk vanaf.
-
Ook jij hebt in je tienertijd hoogstwaarschijnlijk te maken gehad met puistjes, mee-eters en misschien zelfs wel acne. Op dat moment is dat niet leuk, maar je weet dat het tijdelijk is. Je houdt je vast aan het feit dat de pukkels na de puberteit meestal grotendeels verdwijnen. Maar wat als je na je twintigste nog steeds onder de puistjes zit?
-
Puistjes, pukkeltjes, mee-eters en andere oneffenheden: het zijn allemaal kenmerken van acne. Acne is de meest voorkomende huidaandoening. Er wordt vaak gedacht dat het alleen in de puberteit voorkomt, maar ook volwassenen kunnen er last van krijgen.
-
Acne, in de volksmond ‘jeugdpuistjes’ genoemd, komt veel voor. Vooral bij jongeren tussen de 15 en 25 jaar. Maar ook volwassenen kunnen er last van krijgen en hebben.
-
Acne gaat verder dan pukkels en puistjes. Dat weet Daphne (24) als geen ander.
-
Als tiener ontwikkel je vaak de eerste puistjes. Ze horen bij de puberteit, en je bent niet de enige. Maar wanneer je op latere leeftijd nog steeds kampt met hevige onzuiverheden op jouw huid, wordt het op zijn zachtst gezegd vervelend.
-
Iedereen heeft wel eens een puistje. Maar sommige pechvogels krijgen in hun jonge jaren te maken met hardnekkige acne. De ontstekingen en pukkels op je gezicht, borst of rug kunnen je dan ontzettend onzeker maken.