Last van acne? Zo kom je er weer vanaf!
Helaas: die pukkeltjes, puistjes en ontstekingen beperken zich niet tot de tienerjaren. Als je acne hebt, kan dat je gevoel van zelfvertrouwen sterk beïnvloeden. Daarnaast is het zo dat die lagen foundation en concealer je poriën verstoppen, waardoor je alleen maar meer kans hebt op nog meer puistjes, mee-eters en ontstekingen. Ook de agressieve middelen uit de drogist werken vaak averechts. Help, wat nu?
Onrustige huid met acne
Tijd voor een grondige aanpak waarmee je in een paar stappen weer een mooie, gladde en egale huid krijgt! Huidspecialist Annemarie Westinga helpt al 24 jaar om de huid van de klanten in haar schoonheidssalon te verbeteren. Omdat zij gespecialiseerd is in acnebehandelingen, kun jij ervan op aan dat je in deskundige handen bent. Annemarie vertelt: ‘Omdat ik me levendig kan voorstellen hoe vervelend is om chronisch last te hebben van een onrustige acnehuid, bied ik hiervoor een speciale behandeling aan.’
De behandeling
‘Als je voor het eerst bij mij komt, vindt er eerst een zeer uitgebreide, kosteloze intake plaats van ongeveer een half uurtje. Ik zal eventuele make-up bij je verwijderen, en daarna grondig je huid bekijken en analyseren. Om na te gaan waar je huidproblemen vandaan kunnen komen, informeer ik naar verschillende zaken. Zo vraag ik naar je medicatiegebruik, welke make-up je nu gebruikt, je voeding en leefstijl en eventuele erfelijke zaken binnen je familie. De intake is zo uitgebreid omdat ik echt moet analyseren wat het huidprobleem is, en met welke behandeling jouw acne kan worden behandeld. Hebben we alles in kaart gebracht, dan stel ik een behandelplan op en kunnen we de eerste behandeling inplannen.’
Acne, je dacht dat je er vanaf was, maar je huid heeft er toch weer last van
Kuurverband
‘Tijdens de behandeling reinig ik onder andere je huid erg goed en krijg je een peeling. Ter aanvulling kun je de acnebehandeling ook in combinatie met lymfedrainage volgen. Hierdoor krijgt je afweersysteem een boost, waardoor ontstekingen in je huid minder kans hebben. Bovendien is deze massage heerlijk ontspannend! Voor de beste resultaten is het belangrijk dat je de behandelingen in kuurverband volgt. De eerste behandelingen zullen snel op elkaar volgen en daarna zal er meer tijd tussen zitten, omdat de huidconditie gaat verbeteren. En om de effecten van de behandeling te versterken, is het ook verstandig dat je ook thuis de juiste producten gebruikt.’
Vergoeding bij acnebehandeling
Annemarie heeft de acnespecialisatie van de voortgezette opleiding tot schoonheidsspecialist. Ben jij aanvullend verzekerd? Dan heb je recht op een (gedeeltelijke) vergoeding van de acnebehandelingen. Ga bij je eigen zorgverzekeraar na hoe dit voor jou is geregeld.
Heb jij een ander huidprobleem?
Misschien wil jij wel iets doen aan je couperose, fijne lijntjes en rimpels, wallen of overhangende oogleden. Ook dan kan Annemarie jou helpen: voor deze én andere huidproblemen heeft zij eveneens speciale behandelingen. Wil je jezelf gewoon even lekker in de watten leggen? Dan zit je hier ook helemaal goed. Boek bijvoorbeeld een ontspannende massage of geef je wimpers en wenkbrauwen een touch-up!”
-
Om maar met de deur in huis te vallen: acnetherapie valt niet onder de basisverzekering. Alleen als een dermatoloog je doorverwijst naar een huidtherapeut voor een acnebehandeling, biedt de basisverzekering mogelijk een vergoeding.
-
Tegenwoordig hebben we allemaal toegang tot het internet, een bron waar we veel informatie kunnen vinden. Heb je last van acne? Dan kun je daar van alles over vinden.
-
Een geïrriteerde huid, puistjes, mee-eters, overgevoeligheid; een huid met acne is allesbehalve prettig. Effectieve huidverzorging kan helpen om acne te verminderen. Hoe eerder je actie onderneemt tegen acne, des te kleiner de kans op pigmentvlekken of littekens.
-
Veel huidproblemen zijn niet gevaarlijk, maar ze kunnen wel vervelend zijn voor het uiterlijk. Acne is daar een goed voorbeeld van. De bijbehorende puistjes of mee-eters verstoren de huid en je wilt er graag zo snel mogelijk vanaf.
-
Ook jij hebt in je tienertijd hoogstwaarschijnlijk te maken gehad met puistjes, mee-eters en misschien zelfs wel acne. Op dat moment is dat niet leuk, maar je weet dat het tijdelijk is. Je houdt je vast aan het feit dat de pukkels na de puberteit meestal grotendeels verdwijnen. Maar wat als je na je twintigste nog steeds onder de puistjes zit?
-
Puistjes, pukkeltjes, mee-eters en andere oneffenheden: het zijn allemaal kenmerken van acne. Acne is de meest voorkomende huidaandoening. Er wordt vaak gedacht dat het alleen in de puberteit voorkomt, maar ook volwassenen kunnen er last van krijgen.
-
Acne, in de volksmond ‘jeugdpuistjes’ genoemd, komt veel voor. Vooral bij jongeren tussen de 15 en 25 jaar. Maar ook volwassenen kunnen er last van krijgen en hebben.
-
Acne gaat verder dan pukkels en puistjes. Dat weet Daphne (24) als geen ander.
-
Als tiener ontwikkel je vaak de eerste puistjes. Ze horen bij de puberteit, en je bent niet de enige. Maar wanneer je op latere leeftijd nog steeds kampt met hevige onzuiverheden op jouw huid, wordt het op zijn zachtst gezegd vervelend.
-
Iedereen heeft wel eens een puistje. Maar sommige pechvogels krijgen in hun jonge jaren te maken met hardnekkige acne. De ontstekingen en pukkels op je gezicht, borst of rug kunnen je dan ontzettend onzeker maken.