Niets meer wat je nog herinnert aan je acne
Tijdens je tienerjaren heb je er behoorlijk last van gehad: acne. Vooral je voorhoofd en kin zaten onder de vurige en ontsierende jeugdpuistjes. Je hebt er destijds van alles aan gedaan, maar dat kon niet voorkomen dat je er lelijke littekens, putjes en deuken in je gezicht aan hebt overgehouden. En ook al doe je elke dag nog zo je best om dát met een laag make-up te verbloemen, tóch ziet je huid er nooit mooi egaal uit.
Tijd om acne aan te pakken!
De puistjes die je gezicht zo ontsierden, waren eigenlijk gewoon allemaal ontstoken talgkliertjes. Een verhoogde talgproductie en dode huidschilfers waren een waar paradijs voor de bacteriën op je huid. Gelukkig ligt die tijd nu ver achter je. Wordt het dan ook niet hoog tijd om écht iets aan die littekens, die tot diep in je huid zitten, te gaan doen? Iets waarbij je niet een dikke laag make-up nodig hebt, maar wat het probleem écht aanpakt?
Fractional laser
Je kunt je huid aanzetten om zichzelf te gaan vernieuwen. Dat kun je bereiken door enkele behandelingen met een fractional laser. Hierbij worden kleine bundels van hitte in je huid gemaakt. Het lichaam gaat die ‘schade’ herstellen door het collageen in het hele behandelde gebied te vervangen. Collageen is een stofje in je lichaam dat je huid stevigheid geeft. Daarnaast wordt het huidoppervlak vernieuwd. Je huid wordt zowel in de diepte als aan de oppervlakte aan het werk gezet. Dit in tegenstelling tot een peeling die alleen het bovenste laagje van je huid aanpakt.
Waarbij helpt fractional laser?
De fractional laser behandeling kun je hierop toepassen:
- acnelittekens
- chirurgische littekens
- rimpels (anti-aging)
- grove poriën
- striae
Ook voor anti-aging
Aangezien de fractional laser ook wordt ingezet als anti-agingbehandeling, gaat je huid er ook jonger en gezonder uitzien! Direct na de behandeling is je huid wat rood. De volgende dag kun je wat minikorstjes voelen, die niet echt zichtbaar zijn. Afhankelijk van hoe diep de acnelittekens zitten, heb je één tot drie behandelingen, met een tussentijd van circa vier weken, nodig om tot het gewenste resultaat te komen: een mooie, egale en gezonde huid!
Je huid wordt zowel in de diepte als aan de oppervlakte aan het werk gezet
-
Om maar met de deur in huis te vallen: acnetherapie valt niet onder de basisverzekering. Alleen als een dermatoloog je doorverwijst naar een huidtherapeut voor een acnebehandeling, biedt de basisverzekering mogelijk een vergoeding.
-
Tegenwoordig hebben we allemaal toegang tot het internet, een bron waar we veel informatie kunnen vinden. Heb je last van acne? Dan kun je daar van alles over vinden.
-
Een geïrriteerde huid, puistjes, mee-eters, overgevoeligheid; een huid met acne is allesbehalve prettig. Effectieve huidverzorging kan helpen om acne te verminderen. Hoe eerder je actie onderneemt tegen acne, des te kleiner de kans op pigmentvlekken of littekens.
-
Veel huidproblemen zijn niet gevaarlijk, maar ze kunnen wel vervelend zijn voor het uiterlijk. Acne is daar een goed voorbeeld van. De bijbehorende puistjes of mee-eters verstoren de huid en je wilt er graag zo snel mogelijk vanaf.
-
Ook jij hebt in je tienertijd hoogstwaarschijnlijk te maken gehad met puistjes, mee-eters en misschien zelfs wel acne. Op dat moment is dat niet leuk, maar je weet dat het tijdelijk is. Je houdt je vast aan het feit dat de pukkels na de puberteit meestal grotendeels verdwijnen. Maar wat als je na je twintigste nog steeds onder de puistjes zit?
-
Puistjes, pukkeltjes, mee-eters en andere oneffenheden: het zijn allemaal kenmerken van acne. Acne is de meest voorkomende huidaandoening. Er wordt vaak gedacht dat het alleen in de puberteit voorkomt, maar ook volwassenen kunnen er last van krijgen.
-
Acne, in de volksmond ‘jeugdpuistjes’ genoemd, komt veel voor. Vooral bij jongeren tussen de 15 en 25 jaar. Maar ook volwassenen kunnen er last van krijgen en hebben.
-
Acne gaat verder dan pukkels en puistjes. Dat weet Daphne (24) als geen ander.
-
Als tiener ontwikkel je vaak de eerste puistjes. Ze horen bij de puberteit, en je bent niet de enige. Maar wanneer je op latere leeftijd nog steeds kampt met hevige onzuiverheden op jouw huid, wordt het op zijn zachtst gezegd vervelend.
-
Iedereen heeft wel eens een puistje. Maar sommige pechvogels krijgen in hun jonge jaren te maken met hardnekkige acne. De ontstekingen en pukkels op je gezicht, borst of rug kunnen je dan ontzettend onzeker maken.