Puistjes door ongezonde voeding
Stel je voor: morgen is die belangrijke vergadering waarbij jij moet presenteren. Alle ogen richten zich op jou. Je hebt je presentatie al tijden voorbereid, de outfit waarin jij je zelfverzekerd voelt ligt klaar. Er kan niets misgaan, toch? Totdat je ‘s ochtends in de spiegel kijkt en je een ontsierende puist moet constateren. Natuurlijk laat je daardoor je presentatie niet verpesten, maar het helpt ook niet bepaald.
Puistjes
Het is nooit prettig om puistjes, roodheid of irritaties te hebben. Toch lopen we er allemaal wel eens tegenaan. Er zijn verschillende redenen waardoor onrustigheden op de huid kunnen opspelen. De belangrijkste daarvan? Je eigen bacteriën.
Huidklachten
Je huid is de spiegel van je gezondheid. Wanneer je huidklachten hebt, rammelt er doorgaans iets ‘onder de motorkap’. Huidproblemen kunnen namelijk worden veroorzaakt door verstoorde darmflora. De darmflora is een beschermende laag van miljoenen bacteriën. Deze beschermende bacteriën zijn erg belangrijk, ze houden ons gezond. Maar zodra dit delicate evenwicht verstoord raakt, ontstaan problemen. De gevolgen? Een onrustige huid, vlekjes, oneffenheden, misschien zelfs eczeem of puistjes.
Puistjes, roodheid of irritaties zijn natuurlijk nooit leuk
Gezond voedingspatroon
De onbalans in je darmflora is vaak het gevolg van je voedingspatroon. Heb je slechte eetgewoontes, dan zie je dat aan de huid. Mocht je last hebben van verstoorde darmflora, dan kun je extra ondersteuning gebruiken. Deze ondersteuning kun je halen uit Aloë Vera Vitaedrank. Deze drank bevat bitterstoffen, vitaminen, mineralen en spoorelementen. Dit helpt het lichaam ontslakken, ontgiften en in evenwicht brengen van bacteriën. Het maakt je sterker én gezonder. Want alle belangrijke voedingstoffen die je consumeert, worden nóg beter opgenomen in het lichaam.
Darmflora
Met een ongezonde darmflora kunnen we dus niet op een mooie huid rekenen. Darmen hebben grote invloed, maar wist je dat de huid het grootste orgaan is van ons lichaam? Om dit grote orgaan te beschermen, heb je ook huidflora. Net als de darmflora kan dit verstoren, en ook dit is zichtbaar op onze huid. Met probiotica kunnen we onze eigen beschermende bacterielaag versterken. Probiotica zijn goede bacteriën die in een product worden opgenomen. Wil je dus je huidflora herstellen, kies dan voor een product of behandeling met probiotische ingrediënten. In het innovatieve Probio Derm van Deynique zijn probiotica toegepast die de huid in balans brengen. Hiermee creëer je de basis voor een mooie, zuivere en zachte huid.
Oorzaken verstoorde darmflora
Mogelijke oorzaken van verstoorde huidflora:
- milieuvervuiling
- stress
- verkeerde voeding
- slechte huidverzorging
- onevenwichtige pH-waarde
Tips!
Voedingspatroon voor optimale darmfunctie:
- weinig/geen bewerkt voedsel
- geen vet, fastfood en snoep
- geen frisdrank
- koffie en thee alleen zonder suiker
- veel water!
-
Om maar met de deur in huis te vallen: acnetherapie valt niet onder de basisverzekering. Alleen als een dermatoloog je doorverwijst naar een huidtherapeut voor een acnebehandeling, biedt de basisverzekering mogelijk een vergoeding.
-
Tegenwoordig hebben we allemaal toegang tot het internet, een bron waar we veel informatie kunnen vinden. Heb je last van acne? Dan kun je daar van alles over vinden.
-
Een geïrriteerde huid, puistjes, mee-eters, overgevoeligheid; een huid met acne is allesbehalve prettig. Effectieve huidverzorging kan helpen om acne te verminderen. Hoe eerder je actie onderneemt tegen acne, des te kleiner de kans op pigmentvlekken of littekens.
-
Veel huidproblemen zijn niet gevaarlijk, maar ze kunnen wel vervelend zijn voor het uiterlijk. Acne is daar een goed voorbeeld van. De bijbehorende puistjes of mee-eters verstoren de huid en je wilt er graag zo snel mogelijk vanaf.
-
Ook jij hebt in je tienertijd hoogstwaarschijnlijk te maken gehad met puistjes, mee-eters en misschien zelfs wel acne. Op dat moment is dat niet leuk, maar je weet dat het tijdelijk is. Je houdt je vast aan het feit dat de pukkels na de puberteit meestal grotendeels verdwijnen. Maar wat als je na je twintigste nog steeds onder de puistjes zit?
-
Puistjes, pukkeltjes, mee-eters en andere oneffenheden: het zijn allemaal kenmerken van acne. Acne is de meest voorkomende huidaandoening. Er wordt vaak gedacht dat het alleen in de puberteit voorkomt, maar ook volwassenen kunnen er last van krijgen.
-
Acne, in de volksmond ‘jeugdpuistjes’ genoemd, komt veel voor. Vooral bij jongeren tussen de 15 en 25 jaar. Maar ook volwassenen kunnen er last van krijgen en hebben.
-
Acne gaat verder dan pukkels en puistjes. Dat weet Daphne (24) als geen ander.
-
Als tiener ontwikkel je vaak de eerste puistjes. Ze horen bij de puberteit, en je bent niet de enige. Maar wanneer je op latere leeftijd nog steeds kampt met hevige onzuiverheden op jouw huid, wordt het op zijn zachtst gezegd vervelend.
-
Iedereen heeft wel eens een puistje. Maar sommige pechvogels krijgen in hun jonge jaren te maken met hardnekkige acne. De ontstekingen en pukkels op je gezicht, borst of rug kunnen je dan ontzettend onzeker maken.