
30 kilometer hardlopen of 30 minuten infraroodtraining?
Afvallen… Niemand is er gek op, maar iedereen wil het. Niet voor niets bestaan er allerlei afvalmethoden en kun je er oneindig veel informatie over vinden. Maar wat werkt écht? Dat antwoord is niet zomaar te geven, want iedere persoon functioneert anders en heeft andere doelen.
Infraroodtraining
Als jij op zoek bent naar een relatief snelle afvalmethode waarbij je tegelijk spiermassa opbouwt zonder daar intensief voor te hoeven sporten, dan heb je die bij deze gevonden! Met infraroodtraining verbrand je evenveel vet als met 30 kilometer hardlopen. Het grote voordeel is echter dat je niet langdurig hoeft te trainen, je je lichaam een stuk minder belast en je jezelf mentaal niet intensief hoeft te motiveren.
Dé voordelen
Dit zijn de voordelen van infraroodtraining:
- versnelde vetverbranding
- versneld centimeter- en gewichtsverlies
- vermindering van ongewenste vetophopingen
- vet blijft definitief weg
- vermindering van cellulitis
- verbeterde doorbloeding
- opbouw van spiermassa
Heb je al eens gedacht aan infraroodtraining?
Warmte werkt
Infraroodwarmte is een vorm van natuurlijk zonlicht, waarbij 80% van de lichtenergie wordt omgezet in warmte, wanneer het jouw lichaam raakt. De kortegolfstraling heeft een zeer positief effect op het gehele lichaam. Grote delen van het licht dringen door in de verschillende huidlagen. Zo ontstaat bij de lichaamsbehandeling een aangename en rustgevende temperatuur van 45 graden Celsius.
Voor iedere leeftijd
Hoe werkt infraroodtraining? Je bevindt je in een infraroodcabine, waar je op een prettig tempo op de ergometerfiets fietst. Terwijl jij beweegt, doet de infraroodstraling zijn werk. Ook als je last hebt van leeftijdgerelateerde klachten en daarom lastig kunt sporten, is dit een ideale oplossing. De infraroodtraining is onderdeel van een individueel behandelplan, waarin al jouw wensen en doelen beschreven staan. Tijdens de training word je gecoacht door een professionele personal trainer.
Ook bij ziekte
Deze manier van trainen is ook zeer geschikt voor mensen met MS (Multiple Sclerose), spierreuma, lipoedeem, oedeem en artrose, mits de gezondheid het toelaat.
-
Je kunt er niet omheen: bijna de helft van de volwassenen kampt met overgewicht. Hoe zit het met jou? Behoor jij ook tot deze groep? Omdat overgewicht tot nare aandoeningen kan leiden (zoals hart- en vaatziekten, diabetes, hoge bloeddruk en artrose), is het de hoogste tijd om het roer om te gooien.
-
Veel mensen die willen afvallen, denken dat ze moeten diëten. Maar zodra ze hun ideale gewicht bereikt hebben (of eerder) gaan ze weer verder met hun oude eetgewoontes.
-
Vaak wordt er wat makkelijk over gedaan: ‘Afvallen is gewoon een kwestie van minder eten en meer bewegen.’ Vooral door de mensen die zelf niet te maken hebben gehad met overgewicht.
-
Stel je voor: je struint het internet af naar manieren om kilo’s kwijt te raken. Of je vriendin meent de heilige graal te hebben om af te vallen. Maar dan moet je oppassen dat je niet gaat jojo’en… Zoveel kleine lettertjes.
-
‘We merken dat deze kinderen het vervelend vinden dat ze ‘anders’ zijn dan hun leeftijdgenoten’, zegt diëtiste Ingeborg Schoof van diëtistenpraktijk Alimentum. ‘Ze komen minder goed mee met gym en worden soms gepest. Ze zijn dan meestal wel gemotiveerd om iets aan hun gewicht te doen. In onze praktijk hebben we volop expertise om deze kinderen te helpen.
-
Diëten zijn voor jou helaas bekend terrein. Je hebt in de loop der jaren van alles geprobeerd, maar het resultaat bleef uit. Nog steeds vergezellen de overtollige kilo’s jou overal waar je gaat.
-
Je wilt ‘even’ vijf kilo afvallen, zodat je weer in dat jurkje past dat je over een paar weken aan wilt. Je schrapt in calorieën en hongert jezelf uit. Gevolg: de vijf kilo vliegen eraf, maar zitten er ook zo weer aan zodra je weer normaal eet. Dit noemen ze ook wel het jojo-effect.
-
Eten als je je rot voelt noemen we emotie-eten. Je eet letterlijk je emoties weg, en je troost, beloont of leidt jezelf af met eten. Emotie-eters craven tijdens zo’n eetbui voornamelijk naar junkfood, chocolade, koekjes en andere ongezonde voeding.
-
Voor de zoveelste keer is het weer zo ver: je gaat op een nieuw dieet. Je hebt die mooie oude broek alweer uit de kast getrokken, want je bent ervan overtuigd dat je die een paar weken later aan kan doen naar een verjaardag. Wat zal het stukje taart lekker smaken als je op je streefgewicht bent… maar binnen drie weken blijkt wel dat het weer niet werkt.
-
Misschien heb je wel eens gehoord van mensen die een maand zonder voedsel konden overleven. Dat is mogelijk omdat je lichaam een voorraad vet heeft die als brandstof gebruikt kan worden. Helaas blijft dit vet in normale omstandigheden op de ‘bankrekening’ staan van je billen, heupen, benen en buik.