Trillingen als pijnbestrijder
Hoofdpijn is één ding, maar wat je nu voelt is bijna niet te omschrijven. Toen je vanmorgen opstond voelde je je prima, maar plotseling ontstonden er allerlei vlekken in je zichtveld. Je voelde de bui al hangen, want dit heb je vaker meegemaakt: migraine. Eigenlijk schiet het woord hoofdpijn tekort, want ook licht, geluid en geur zijn bijna niet te verdragen. Wanneer je zo’n pijn hebt dat je alleen nog maar in bed kunt liggen, weet je het zeker: dit wil je nooit meer.
Geen oplossing?
Klachten als migraineaanvallen kunnen enorm belemmerend zijn. Tijdens een aanval ben je niet in staat te werken, sporten of huishouden te doen, laat staan sociale afspraken na te komen. Maar helaas weten artsen nog altijd niet waarom de ene persoon wel en de andere persoon nooit migraine ontwikkelt. Bovendien is er ook geen universele oplossing tegen de aandoening te vinden. Toch?
Lichamelijke onbalans
Misschien is de oplossing dichterbij dan je denkt, en schuilt die in je eigen lijf. Een klacht als migraine, net als andere gezondheidsproblemen, kan namelijk ontstaan door onbalans in je lichaam. Ieder lichaam heeft een unieke trilling. Raakt die oorspronkelijke en unieke gezonde trilling verstoord en uit evenwicht, dan uit zich dat in pijn of ziekte. Uiteraard wil je je lichaam in zo’n situatie herstellen. Voor dat herstel zul je de trillingsfrequentie weer in balans moeten brengen.
Zelfherstellend vermogen
Dat kan met een behandeling met een stemvork, oftewel een fonoforesebehandeling. Elke stemvork heeft een specifieke pure en zuivere toontrilling. Deze toontrilling werkt als een diepe celmassage. Door de juiste frequentie in het pijnlijke of zieke lichaamsdeel te brengen, is het lichaam in staat zichzelf te herstellen. De trillingen zorgen er namelijk voor dat spieren en weefsel hun spanning loslaten. Het resultaat? De pijn vermindert of verdwijnt zelfs. Daarom wordt de stemvorktherapie ingezet bij tal van fysieke en emotionele klachten.
Soort klachten
Maar bij wat voor klachten is een fonoforesebehandeling dan geschikt? Deze behandeling werkt in het bijzonder bij mensen die last hebben van:
- Schouder- en rugpijn
- Migraine
- Menstruatieklachten
- Chronische vermoeidheid
- Pijn in de heupen
- RSI klachten
- Tennisarm/elleboog
- Golfarm/elleboog
- Slaapproblemen
- Onrust
- Depressies
- Pijnplekken
Een klacht als migraine kan ontstaan door onbalans in je lichaam
De behandeling
Hoe zo’n fonoforesebehandeling eruit ziet? Allereerst wordt de stemvork aangeslagen. Door het aanslaan ontstaat er een klank. De stemvork wordt bij het oor gehouden om naar de toon te luisteren, waarna de aangeslagen stemvork langs het lichaam wordt bewogen en vervolgens op het lichaam wordt geplaatst. Als je met een specifieke pijnklacht komt, wordt de stemvork op die plek op het lichaam geplaatst waar je de pijn voelt. Heb je nu een meer algemene of mentale klacht zoals slaapproblemen, depressie of vermoeidheid, dan worden er meerdere stemvorken gebruikt. Deze stemvorken worden op zogenaamde chakraplekken geplaatst om op deze manier de trilling van het lichaam in balans te brengen.
Wat zijn chakra’s?
Het woord chakra komt uit het Sanskriet, en betekent letterlijk ‘wiel’ of ‘cirkel’. Een chakra kun je dan ook wel zien als een wiel dat ervoor zorgt dat energie door je lichaam stroomt. In ons lichaam zitten honderden van deze energiewielen, maar er zijn zeven ‘hoofdwielen’ die het belangrijkst zijn. Ieder wiel heeft eigenschappen die bij een bepaald gebied in het lichaam horen. Deze zeven chakra’s hebben een belangrijke rol bij het welzijn van ons lichaam en geest, daarom zijn deze plekken zo van belang tijdens de klankheling. De zeven belangrijkste wielen hebben de volgende taken:
- 1e chakra: Overleving
- 2e chakra: Seksualiteit
- 3e chakra: Macht
- 4e chakra: Liefde
- 5e chakra: Communicatie
- 6e chakra: Intuïtie
- 7e chakra: Kennis
Benieuwd geworden?
Ben je benieuwd naar fonoforese? Bij Praktijk Nikhita ben je hiervoor aan het juiste adres. Bij eigenaresse Monique Koger kun je terecht voor massages, meditaties, healingen en readingen. ‘Neem gerust contact op!’, aldus Monique.
-
Een bonkend of heftig bonzend gevoel in je hoofd. Alle gordijnen dicht, want ieder straaltje licht veroorzaakt een hevige pijn. Misschien zelfs misselijkheid en braken. Komen deze klachten jou bekend voor?
-
Ineens kwam het weer opzetten: gezichtsvelduitval. Annemarie wreef over haar voorhoofd. Nog even en dan zou die afschuwelijke hoofdpijn weer op komen zetten.
-
In de jaren voordat Rianne (53) in de overgang kwam, had ze slechts sporadisch last van migraine. Echter toen eenmaal de menopauze zijn intrede in haar leven deed, kwamen de aanvallen regelmatiger en frequenter. Die gingen dan ook nog eens gepaard met pijn in haar arm, nek en schouder.
-
De dag is nog niet halverwege en je hebt alweer moeite met concentreren. Je sluit je ogen en drukt je handen tegen je slapen, maar ook dat verlicht de pijn niet.
-
Als een molletje lig je daar dan. Ogen dicht en opgerold, met de deken om je heen gevouwen in een donkere, stille kamer. Door de dag heen voel je het erger worden. Het begint vooraan je hoofd en verspreidt zich met de uren naar je hele hoofd en nek.
-
Hoofdpijn is een klacht die veel verschillende oorzaken kan hebben. Meestal trekt de pijn snel weer weg, maar in sommige gevallen blijft de pijn dagen, soms weken aanhouden. Dat is vaak erg belemmerend.
-
Schitteringen of flitsen rondom je gezichtsveld. Vlekken zien. Ineens is het er, uiteraard op momenten dat het je helemaal niet uitkomt, en je weet al precies wat er straks komen gaat. Hoofdpijn. Helse pijn die je helemaal lam legt.
-
Hoofdpijn, een vervelend fenomeen waar iedereen wel eens last van heeft. Eens in de zoveel tijd wat last van je hoofd kan geen kwaad. Maar wat als je er nu continu last van hebt?
-
Herken je dat? Je staat op met een zeurderige hoofdpijn en een vermoeid, protesterend lijf. Met veel moeite weet je jezelf uit bed te slepen. Op het werk aangekomen, word je gelijk overspoeld door vragen van je collega’s en kom je terecht in de dagelijkse sleur.
-
Suzy (37): ‘De eerste keer dat ik een migraineaanval kreeg, herinner ik me nog goed. Dat is ook niet iets dat je snel vergeet. Ik was twaalf en kwam uit school thuis met knallende hoofdpijn. Dat kon ik toen nog niet plaatsen, ik dacht dat ik ‘gewoon’ ziek was.