hoofdpijn

Verlichting van hoofdpijn door massage

Die bonkende pijn in je hoofd, gek word je ervan! Steeds vaker heb je er last van: hoofdpijn. Je stopt snel wat pijnstillers in je tas en vliegt de deur uit. Dit wordt weer zo’n dag…

Hoofdpijn

Niemand vraagt erom, maar hoofdpijn komt erg veel voor. Eén op de vijf Nederlanders heeft minimaal één keer in de week hoofdpijn. Je bent dus niet de enige! Deze vervelende pijn komt in verschillende gradaties voor. Zo kun je bijvoorbeeld last hebben van migraine of spanningshoofdpijn:

  • Migraine: sluit alle gordijnen! Wanneer je last hebt van deze vorm van hoofdpijn kruip je het liefst onder de dekens. (Fel)licht kun je niet verdragen en bewegen gaat moeizaam. Dat eenzijdige, bonkende gevoel gaat niet zomaar over..
  • Spanningshoofdpijn: ken je het gevoel alsof je een ‘band rondom je hoofd’ hebt? Dat is spanningshoofdpijn. Deze overspanning van de spieren geeft je een drukkend, zwaar gevoel. De grote boosdoener van spanningshoofdpijn (je raad het al) is spanning/stress.

Wist je dat je hoofdpijn kunt aanpakken met een hoofdpijnmassage?

Massage

‘Hoofdpijn of migraine kan vele oorzaken hebben’, aan het woord is masseur Monique Koger. ‘Een aantal voorbeelden zijn stress, een slechte lichaamshouding, hoge of lage bloeddruk, menstruatieproblemen, slaaptekort en te weinig beweging. Wist je dat je deze klachten kunt aanpakken met een massage? Bij migraine en spanningshoofdpijn biedt een hoofdpijnmassage veel verlichting. Op langer termijn kan de hoofdpijn minder vaak voorkomen of minder hevig zijn’

Wat is hoofdpijnmassage?

Het doel van een hoofdpijnmassage is het verminderen van je klachten. Daarnaast heeft deze vorm van massage een positief effect op het voorkomen van hoofdpijn. In 30 minuten word je gemasseerd. Niet alleen het hoofd en gezicht, maar ook de overbelaste spieren in de rug, nek en schouders worden aangepakt. Het kan namelijk zijn dat daar de hoofdpijn door ontstaat. De hoofdpijnmassage heeft een aantal voordelen:

  • Ontspanning
  • Klachtvermindering
  • Betere doorbloeding
  • Stressvermindering
  • Bevordert de nachtrust

Voor jou!

Heb jij vaak last van hoofdpijn? Een massage kan wonderen doen! Bij Praktijk Nikhita ben je hiervoor aan het juiste adres. Ook voor andere klachten kun je bij Monique Koger terecht voor massages, meditaties, healingen en readingen. ‘Neem gerust contact op!’ aldus Monique.

Datum: 12 september 2018