Verlichting van hoofdpijn door massage
Die bonkende pijn in je hoofd, gek word je ervan! Steeds vaker heb je er last van: hoofdpijn. Je stopt snel wat pijnstillers in je tas en vliegt de deur uit. Dit wordt weer zo’n dag…
Hoofdpijn
Niemand vraagt erom, maar hoofdpijn komt erg veel voor. Eén op de vijf Nederlanders heeft minimaal één keer in de week hoofdpijn. Je bent dus niet de enige! Deze vervelende pijn komt in verschillende gradaties voor. Zo kun je bijvoorbeeld last hebben van migraine of spanningshoofdpijn:
- Migraine: sluit alle gordijnen! Wanneer je last hebt van deze vorm van hoofdpijn kruip je het liefst onder de dekens. (Fel)licht kun je niet verdragen en bewegen gaat moeizaam. Dat eenzijdige, bonkende gevoel gaat niet zomaar over..
- Spanningshoofdpijn: ken je het gevoel alsof je een ‘band rondom je hoofd’ hebt? Dat is spanningshoofdpijn. Deze overspanning van de spieren geeft je een drukkend, zwaar gevoel. De grote boosdoener van spanningshoofdpijn (je raad het al) is spanning/stress.
Wist je dat je hoofdpijn kunt aanpakken met een hoofdpijnmassage?
Massage
‘Hoofdpijn of migraine kan vele oorzaken hebben’, aan het woord is masseur Monique Koger. ‘Een aantal voorbeelden zijn stress, een slechte lichaamshouding, hoge of lage bloeddruk, menstruatieproblemen, slaaptekort en te weinig beweging. Wist je dat je deze klachten kunt aanpakken met een massage? Bij migraine en spanningshoofdpijn biedt een hoofdpijnmassage veel verlichting. Op langer termijn kan de hoofdpijn minder vaak voorkomen of minder hevig zijn’
Wat is hoofdpijnmassage?
Het doel van een hoofdpijnmassage is het verminderen van je klachten. Daarnaast heeft deze vorm van massage een positief effect op het voorkomen van hoofdpijn. In 30 minuten word je gemasseerd. Niet alleen het hoofd en gezicht, maar ook de overbelaste spieren in de rug, nek en schouders worden aangepakt. Het kan namelijk zijn dat daar de hoofdpijn door ontstaat. De hoofdpijnmassage heeft een aantal voordelen:
- Ontspanning
- Klachtvermindering
- Betere doorbloeding
- Stressvermindering
- Bevordert de nachtrust
Voor jou!
Heb jij vaak last van hoofdpijn? Een massage kan wonderen doen! Bij Praktijk Nikhita ben je hiervoor aan het juiste adres. Ook voor andere klachten kun je bij Monique Koger terecht voor massages, meditaties, healingen en readingen. ‘Neem gerust contact op!’ aldus Monique.
-
Een bonkend of heftig bonzend gevoel in je hoofd. Alle gordijnen dicht, want ieder straaltje licht veroorzaakt een hevige pijn. Misschien zelfs misselijkheid en braken. Komen deze klachten jou bekend voor?
-
Ineens kwam het weer opzetten: gezichtsvelduitval. Annemarie wreef over haar voorhoofd. Nog even en dan zou die afschuwelijke hoofdpijn weer op komen zetten.
-
In de jaren voordat Rianne (53) in de overgang kwam, had ze slechts sporadisch last van migraine. Echter toen eenmaal de menopauze zijn intrede in haar leven deed, kwamen de aanvallen regelmatiger en frequenter. Die gingen dan ook nog eens gepaard met pijn in haar arm, nek en schouder.
-
De dag is nog niet halverwege en je hebt alweer moeite met concentreren. Je sluit je ogen en drukt je handen tegen je slapen, maar ook dat verlicht de pijn niet.
-
Als een molletje lig je daar dan. Ogen dicht en opgerold, met de deken om je heen gevouwen in een donkere, stille kamer. Door de dag heen voel je het erger worden. Het begint vooraan je hoofd en verspreidt zich met de uren naar je hele hoofd en nek.
-
Hoofdpijn is een klacht die veel verschillende oorzaken kan hebben. Meestal trekt de pijn snel weer weg, maar in sommige gevallen blijft de pijn dagen, soms weken aanhouden. Dat is vaak erg belemmerend.
-
Schitteringen of flitsen rondom je gezichtsveld. Vlekken zien. Ineens is het er, uiteraard op momenten dat het je helemaal niet uitkomt, en je weet al precies wat er straks komen gaat. Hoofdpijn. Helse pijn die je helemaal lam legt.
-
Hoofdpijn, een vervelend fenomeen waar iedereen wel eens last van heeft. Eens in de zoveel tijd wat last van je hoofd kan geen kwaad. Maar wat als je er nu continu last van hebt?
-
Herken je dat? Je staat op met een zeurderige hoofdpijn en een vermoeid, protesterend lijf. Met veel moeite weet je jezelf uit bed te slepen. Op het werk aangekomen, word je gelijk overspoeld door vragen van je collega’s en kom je terecht in de dagelijkse sleur.
-
Suzy (37): ‘De eerste keer dat ik een migraineaanval kreeg, herinner ik me nog goed. Dat is ook niet iets dat je snel vergeet. Ik was twaalf en kwam uit school thuis met knallende hoofdpijn. Dat kon ik toen nog niet plaatsen, ik dacht dat ik ‘gewoon’ ziek was.