
Help je huid je menopauze door
Als gevolg van de menopauze kan je huid er valer en slapper gaan uitzien en kun je wat vermoeider ogen. Je kunt je hierdoor onzekerder en minder prettig gaan voelen. Hier kun je iets aan doen!
Slap & oud
Tijdens de menopauze vermindert het oestrogeen in je huid en neemt het testosteron de overhand. De vermindering van oestrogeen gaat samen met een afname aan collageen, waardoor de dikte en de elasticiteit van je huid afnemen. Het gevolg: je huid ziet er slapper en ouder uit, en diepe rimpels zijn beter te zien. Ook wordt de doorbloeding van je huid minder, waardoor je celdeling langzamer wordt en je opperhuid dunner wordt.
Vochtverlies
Het kan zijn dat je huid meer gaat lijden onder vochtverlies, waardoor je huid er droger uitziet. Daarnaast stimuleert testosteron de talgklieren om dikkere talg af te scheiden. Hierdoor kan je huid juist ook vetter worden en kun je in sommige gevallen zelfs acne krijgen.
Tijdens de menopauze vermindert het oestrogeen in je huid en neemt het testosteron de overhand
Wat kun je doen?
Helaas: je kan de gevolgen van de menopauze op je huid niet helemaal voorkomen, maar je kan wél een aantal dingen doen en laten om ze zoveel mogelijk te beperken:
1. Leef gezond en verantwoord
Zorg dat je gezond eet en genoeg water drinkt, en probeer de inname van alcohol en geraffineerde suiker te beperken. Pas ook op met nicotine: door roken verslapt je huid en krijg je sneller rimpels. Daarnaast is het verstandig om voor voldoende lichaamsbeweging en genoeg slaap te zorgen, en om stress te vermijden.
2. Voorzichtig met zonlicht
Hoe fijn de UV-stralen van de zon en de zonnebank op je huid ook zijn, ze kunnen veel schade toebrengen aan je huid. Zorg daarom dat je jezelf goed insmeert wanneer je gaat zonnen.
3. Reinig & verzorg je huid
Het is belangrijk om verzorgende producten te gebruiken die tegemoetkomen aan de eisen die je huid stelt. Effectieve verzorgingsproducten bevatten retinol en natuurlijke fyto-hormonen. Hiermee verminderen lijntjes en rimpeltjes aanzienlijk en wordt de functie van oestrogeen overgenomen, waardoor je huid strakker wordt. Verder kunnen anti-ageingbehandelingen bijdragen aan het celvernieuwingsproces, waardoor je verslapte en verouderde huid haar volume en jonge uitstraling weer terugkrijgt.
Maatwerk
Samen met Sandra van beauty & skincare Spijkenisse ga je op zoek naar welke combinatie van verzorgingsproducten en behandeling jouw huid nodig heeft om weer te kunnen stralen. Goed om te weten: ook je man kan bij Sandra terecht voor een anti-ageingbehandeling en passende producten.
-
We worden allemaal ouder en waar de één rimpelloos oud lijkt te worden of er niets om lijkt te geven heeft de ander meer problemen met de staat waarin de huid verkeert. Natuurlijk zijn daar oplossingen voor, maar hoe zit dat precies.
-
Rimpels, lijntjes en een slappe huid: je ontkomt niet aan huidveroudering. Bij een gemiddelde volwassene duurt het celvernieuwingsproces ongeveer 28 tot 30 dagen. Dat betekent dat je huid zich iedere maand volledig vernieuwt. Maar naarmate je ouder wordt, vertraagt dit proces. Dan kan het wel 50 à 60 dagen duren voordat het celvernieuwingsproces is voltooid.
-
Een mooie, egale huid is één van de schoonheidsidealen. Logisch, want je straalt zo gezondheid en vitaliteit uit. Maar je huid heeft ook veel te verduren… Zon en kou, ongezond eten of drinken en ook zeep eisen dagelijks hun tol.
-
Wil je serieus aan de slag met anti-ageing? Anti-ageingspecialist Jeanette Cordes van Esther’s Choice heeft een uniek anti-ageingconcept ontwikkeld, waarmee ze jouw huid verjongt en in optimale conditie brengt.
-
Zie je daar nou een kraaienpootje als je in de spiegel kijkt? Hoe jong je je ook nog voelt, je huid gaat toch echt haar eigen weg.
-
Dat je ooit rimpels krijgt is zo goed als zeker. Dat hoort nou eenmaal bij ouder worden. Maar het liefst stel je het zo lang mogelijk uit.
-
Een fillerbehandeling. Je loopt al een tijd rond met het idee en nu wil je de stap gaan zetten. Maar dan? Is het écht alleen die rimpel waar je je aan stoort, of is er meer aan de hand?
-
Oh nee… het zal toch niet waar zijn… is dat een nieuwe rimpel? De meeste mensen willen het liefst zo lang mogelijk een fit huidje houden. Maar de tijd staat helaas niet stil en dat ga je op een gegeven moment zien.
-
Hoe goed ken jij je huid? Natuurlijk weet je hoe die eruit ziet, maar misschien ben je er niet helemaal bewust van waar bepaalde klachten vandaan komen. Terwijl, als je dat wél weet, kun je de huid ook gerichter behandelen en dus verbeteren. Neem bijvoorbeeld huidveroudering. Er zijn verschillende soorten rimpels, fijne lijntjes of ouderdomsvlekken die een uiteenlopende oorsprong hebben.
-
Met de tijd verandert je huid. Je hormonen gaan tijdens de overgang even goed op de schop en helaas ondervindt je huid hier ook de effecten van. Met de jaren neemt de aanmaak van collageen en oestrogeen af, waardoor de huid er slapper en minder stralend uit kan gaan zien.