menopauze

Help je huid je menopauze door

Als gevolg van de menopauze kan je huid er valer en slapper gaan uitzien en kun je wat vermoeider ogen. Je kunt je hierdoor onzekerder en minder prettig gaan voelen. Hier kun je iets aan doen!

Slap & oud

Tijdens de menopauze vermindert het oestrogeen in je huid en neemt het testosteron de overhand. De vermindering van oestrogeen gaat samen met een afname aan collageen, waardoor de dikte en de elasticiteit van je huid afnemen. Het gevolg: je huid ziet er slapper en ouder uit, en diepe rimpels zijn beter te zien. Ook wordt de doorbloeding van je huid minder, waardoor je celdeling langzamer wordt en je opperhuid dunner wordt.

Vochtverlies

Het kan zijn dat je huid meer gaat lijden onder vochtverlies, waardoor je huid er droger uitziet. Daarnaast stimuleert testosteron de talgklieren om dikkere talg af te scheiden. Hierdoor kan je huid juist ook vetter worden en kun je in sommige gevallen zelfs acne krijgen.

Tijdens de menopauze vermindert het oestrogeen in je huid en neemt het testosteron de overhand

Wat kun je doen?

Helaas: je kan de gevolgen van de menopauze op je huid niet helemaal voorkomen, maar je kan wél een aantal dingen doen en laten om ze zoveel mogelijk te beperken:

1. Leef gezond en verantwoord

Zorg dat je gezond eet en genoeg water drinkt, en probeer de inname van alcohol en geraffineerde suiker te beperken. Pas ook op met nicotine: door roken verslapt je huid en krijg je sneller rimpels. Daarnaast is het verstandig om voor voldoende lichaamsbeweging en genoeg slaap te zorgen, en om stress te vermijden.

2. Voorzichtig met zonlicht

Hoe fijn de UV-stralen van de zon en de zonnebank op je huid ook zijn, ze kunnen veel schade toebrengen aan je huid. Zorg daarom dat je jezelf goed insmeert wanneer je gaat zonnen.

3. Reinig & verzorg je huid

Het is belangrijk om verzorgende producten te gebruiken die tegemoetkomen aan de eisen die je huid stelt. Effectieve verzorgingsproducten bevatten retinol en natuurlijke fyto-hormonen. Hiermee verminderen lijntjes en rimpeltjes aanzienlijk en wordt de functie van oestrogeen overgenomen, waardoor je huid strakker wordt. Verder kunnen anti-ageingbehandelingen bijdragen aan het celvernieuwingsproces, waardoor je verslapte en verouderde huid haar volume en jonge uitstraling weer terugkrijgt.

Maatwerk

Samen met Sandra van beauty & skincare Spijkenisse ga je op zoek naar welke combinatie van verzorgingsproducten en behandeling jouw huid nodig heeft om weer te kunnen stralen. Goed om te weten: ook je man kan bij Sandra terecht voor een anti-ageingbehandeling en passende producten.

Datum: 18 december 2017