spierspanning

Minder spierspanning door BSR

Je moet er maar mee leren leven’. Je herinnert je het moment dat de arts deze woorden uitsprak nog goed. Maar je wilt helemaal niet leren leven met jouw langdurige klachten! BSR-practitioner Judith van den Knaap al vaak cliënten geholpen die dachten dat ze nooit meer van hun klachten af zouden komen. Denk aan steeds terugkerende hoofdpijn of darmklachten die maar niet willen vertrekken. In deze, en veel andere, gevallen kan ‘Body Stress Release’ uitkomst bieden.

Body stress

Judith licht toe: ‘Veel lichamelijke klachten hebben namelijk een logische oorzaak: vastgezette spanning in spieren en bindweefsel, oftewel ‘body stress’. Deze spanning verlaat je lichaam niet automatisch maar wordt opgeslagen, waardoor er pijn en ongemak ontstaat. En dan kom ik in beeld.

Herstelproces

Tijdens een BSR-behandeling lokaliseer ik waar de spierspanning zich bevindt. Vervolgens oefen ik op deze plek(ken) lichte druk uit in een specifieke richting. Je ligt hierbij op een speciale, comfortabele behandelbank, waarbij je je kleding en schoenen kunt aanhouden. Een behandeltraject start met 3 behandelingen op dag 1, dag 4 en dag 11, waardoor het proces van herstel in gang wordt gezet. Houd in gedachten dat BSR geen ‘quick fix’ is, maar een herstelproces. Dat vergt soms tijd, en met name in de beginfase is het van belang om dat proces te ondersteunen.

Klachten

BSR kan jou helpen als je je herkent in de volgende klachten: hoofdpijn, rug-, nek- en schouderklachten, menstruatie- en overgangsklachten, burn-out, whiplash, tintelingen of gevoelloosheid, bekkeninstabiliteit, brandend maagzuur en darmklachten.

Houd in gedachten dat BSR geen ‘quick fix’ is, maar een herstelproces

Body Stress Release

BSR staat voor Body Stress Release en is een gezondheidstechniek die letterlijk lichaamsspanning (body stress) loslaten (release) betekent. Door allerlei factoren, variërend van lichamelijke en emotionele tot chemische overbelasting, kan zich spanning opbouwen in je spieren. Deze vastgezette spierspanning beïnvloedt het zelfherstellend vermogen van je lichaam op een negatieve manier. Het gevolg is dat je lichaam niet meer optimaal kan functioneren waardoor klachten ontstaan.

Lichte impulsen

Bij BSR wordt het lichaam door kleine, lichte impulsen van de practitioner op de juiste plaats en in de juiste richting geactiveerd om de spierspanning laag voor laag los te laten. Na een aantal sessies ga je merken dat je klachten verminderen. Hoeveel behandelingen je nodig hebt, hangt af van de aard en de ernst van jouw klachten.

Datum: 27 juli 2018