De eerste stap naar een nieuw begin
Ken je dat? Dat je je moe en futloos voelt? Je voelt je opgebrand, slaapt slecht en hebt vage, lichamelijke klachten. Echt blij word je er niet van. Je zou je zo graag weer fit voelen, energie hebben en je happy voelen.
Balans en zorg
In haar Praktijk Under the Sky biedt Femke Wismans veel mensen in krachtige en korte sessies weer inzicht in hun situatie. ‘Als coach, docent, therapeut en trainer breng ik hen in balans en zorg dat ze weer verder kunnen.’
Onderbewustzijn
‘Hoe ik dat doe? Met onder andere een Biosensor meet ik de energiedoorstroming bij de cliënt. Daaruit kan ik opmaken of ze bijvoorbeeld overprikkeld is geraakt door een stressvol leven of dat er sprake is van een bepaalde emotionele blokkade die ooit is ontstaan en vast is gaan zitten. Het onderbewuste van de cliënt vertelt me wat er veranderd mag worden.’
Energetische behandelmethodes
‘Ik werk met een combinatie van verschillende energetische behandelmethodes die daar volledig op zijn afgestemd. Het is dus elke keer puur maatwerk. Het werkt zo krachtig dat er vaak maar een paar sessies nodig zijn.’
Samenwerking
Om haar cliënten nog beter van dienst te zijn, is Femke een samenwerking aangegaan met Slimmer-Fit, de sportschool die gevestigd is aan de Burgemeester Weertsstraat in Arnhem. ‘Werken aan je mentale én je fysieke gezondheid is de sleutel voor alles’, vertelt Femke enthousiast. ‘Het is echt de aanzet voor een nieuw begin. Een nieuwe jij.’
‘Ik werk met een combinatie van verschillende energetische behandelmethodes’
Energie!
‘Stel dat je je steeds voorneemt om te gaan sporten, maar je voelt je te moe om te gaan. Je hebt totaal geen energie meer. Die vermoeidheid kan worden veroorzaakt door een blokkade in je lichaam en dat kan ik met mijn sessies aanpakken, zodat de energie in je lijf weer gaat stromen.’
Ruimte
‘Omgekeerd werkt het ook. Fysieke inspanning is een goede aanzet om weer in beweging te komen, waardoor ruimte kan ontstaat om aan je emotionele blokkades te werken en mentaal weer gezond te worden.’
Mentaal gezond
Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat sporten niet alleen goed is voor je lichaam maar ook voor je geest. Volgens onderzoekers van het Trimbos-instituut en de Vrije Universiteit komt dit mogelijk door een beter lichaamsbeeld en de sociale aspecten van sport. Daarnaast neemt stress af wanneer je sport en nemen stofjes waardoor je je goed voelt, zoals endorfine, serotine en testosteron, toe. Het blijkt zelfs dat sporten een positieve invloed heeft op je geheugen.
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Het is soms heerlijk om je even onder te dompelen in een warm bad. Om dat verwenmomentje écht compleet te maken, kun je je bad verrijken met een lekkere badolie, of een lekkere combinatie van oliën.
-
Je had je het ouderschap zo anders voorgesteld. Een beetje zoals op die plaatjes in lifestyle magazines. Je zag het al helemaal voor je. En alhoewel je dol bent op je kinderen – je zou ze voor geen goud willen missen – pakte dat idyllische beeld in de praktijk toch wat anders uit.
-
Moe zijn we allemaal weleens. Maar wat als een middagdutje of kopje koffie niet meer helpt en je chronisch moe blijkt te zijn? Jessica (34) stond altijd bekend als iemand die energie voor tien had. ‘Ik had plezier in mijn werk, deed leuke dingen met mijn gezin en sportte vier keer in de week. Dat vond ik heerlijk, omdat ik daar weer nieuwe energie uithaalde.
-
Ben je vaak duizelig of heb je continu rugpijn? Dan ga je waarschijnlijk naar de dokter om te kijken wat er aan de hand is. Je verwacht een medische verklaring, maar die komt er niet altijd. Soms hebben lichamelijke klachten namelijk geen lichamelijke oorzaak.
-
Iedereen is weleens moe. Maar wat als je energieniveau continu op het laagste pitje staat en de vermoeidheid je dagelijks leven gaat beïnvloeden?
-
Het lijkt wel alsof stress tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld is. En een beetje stress is ook gezond. Dat klinkt misschien gek, maar tot op zekere hoogte is stress echt niet erg.
-
Wat doen feestdagen met jou? Heb je er een bloedhekel aan of vind je het juist leuk? Of je de kerstdagen nu geweldig vindt of juist niet, in beide situaties kun je tegen stress of spanning aanlopen. Als je niks met de feestdagen hebt, kijk je er misschien tegenop.
-
Laten we eerlijk zijn: we hebben allemaal last van stress. Soms een beetje, vaker wat meer. We denken doorgaans ten onrechte dat stress een psychisch fenomeen is. Dat is deels wel zo, maar de effecten zijn vooral lichamelijk.
-
Martha gaf aan dat ze zich niet meer lekker voelde tijdens haar dagelijkse werkzaamheden. Op het werk voelde ze zich moe, futloos en het was moeilijk om haar bed uit te komen. Daardoor gingen de resultaten op haar werk achteruit, waardoor haar leidinggevende ook steeds minder tevreden werd.