Vind je balans terug op een retraite voor minder stress
Het leven van een managementprofessional gaat gepaard met veel spanning. Er komt van alles op je af en je moet aan allerlei verwachtingen voldoen. Ook thuis kom je niet aan relaxen toe. Je hebt bijvoorbeeld net een nieuw huis gekocht en kleine kinderen of pubers vragen veel aandacht. Je moet een behoorlijke jongleur zijn om alle ballen in de lucht te houden. Een retraite kan je dan helpen om weer een balans te vinden.
Even tussenuit
Met een retraite om stress te verminderen en levensvreugde en -energie te verhogen kom je dichter bij een vervuld leven in plaats van een staat van overleven. Op een rustgevende locatie laat je alle spanningen varen. Het biedt je een kans om te ontsnappen uit je drukke leven, je hoofd leeg te maken en op te laden met positieve energie. Ook je lichaam kan opbloeien en zich weer helemaal resetten. Stresshormonen kunnen namelijk van invloed zijn op je huid, metabolisme, slaap, algehele gezondheid en je humeur. Door een ‘bewuste time-out’ te nemen, kunnen lichaamsfuncties weer geoptimaliseerd worden en ernstige klachten worden voorkomen. Lichaam en geest raken weer in evenwicht, waardoor je beter in je vel zit en veel meer kunt presteren met minder inspanning.
Met een retraite leer je hoe jij je leven weer in balans krijgt
Levensveranderende technieken
Tijdens de retraite leer je levensveranderende technieken voor het omgaan met stress. Er vindt een bewustwordingsproces plaats. Je leert concreet tot jezelf te komen en niet te verdwalen in de drukte. Echt zelf de touwtjes in handen krijgen: dat is het doel. Om dit te realiseren wordt gewerkt vanuit vertrouwen en overgave, in plaats van druk, spanning en prestatie. Vertrouwen en overgave zijn de toverwoorden die leiden tot meer veerkracht. Je durft de controle los te laten en bent in staat om grotere dingen te doen.
Vitaliteit op de werkvloer
Voor vitaliteit op de werkvloer is het belangrijk dat stress handelbaar is. De retraite voor stressmanagement helpt je weer in contact met jezelf te komen. Je gaat op zoek naar je eigen kwaliteiten en wordt in staat gesteld nieuwe uitdagingen aan te gaan. Aan de hand van meditatie, consulting, massage en yoga word je hierin gecoacht. Je bent beter bestand tegen grote druk en houdt het hoofd koel bij stressvolle situaties. Ook ontwikkel je technieken om beter te ontspannen en het balans tussen werk en privé te herstellen.
Over IQ Balance
IQ Balance is gespecialiseerd in stressmanagement en helpt managementprofessionals weer in balans te komen. Ook bieden wij regelmatig bedrijfsmassages en vitaliteitstrajecten aan op de werkvloer. Of je nou een bedrijfsmanager bent of een topsporter die te maken heeft met een hoge prestatiedruk, wij leren je beter omgaan met stress. Wil je meer weten over de retraites die binnenkort van start gaan? Neem dan contact op en ontdek de mogelijkheden.
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Het is soms heerlijk om je even onder te dompelen in een warm bad. Om dat verwenmomentje écht compleet te maken, kun je je bad verrijken met een lekkere badolie, of een lekkere combinatie van oliën.
-
Je had je het ouderschap zo anders voorgesteld. Een beetje zoals op die plaatjes in lifestyle magazines. Je zag het al helemaal voor je. En alhoewel je dol bent op je kinderen – je zou ze voor geen goud willen missen – pakte dat idyllische beeld in de praktijk toch wat anders uit.
-
Moe zijn we allemaal weleens. Maar wat als een middagdutje of kopje koffie niet meer helpt en je chronisch moe blijkt te zijn? Jessica (34) stond altijd bekend als iemand die energie voor tien had. ‘Ik had plezier in mijn werk, deed leuke dingen met mijn gezin en sportte vier keer in de week. Dat vond ik heerlijk, omdat ik daar weer nieuwe energie uithaalde.
-
Ben je vaak duizelig of heb je continu rugpijn? Dan ga je waarschijnlijk naar de dokter om te kijken wat er aan de hand is. Je verwacht een medische verklaring, maar die komt er niet altijd. Soms hebben lichamelijke klachten namelijk geen lichamelijke oorzaak.
-
Iedereen is weleens moe. Maar wat als je energieniveau continu op het laagste pitje staat en de vermoeidheid je dagelijks leven gaat beïnvloeden?
-
Het lijkt wel alsof stress tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld is. En een beetje stress is ook gezond. Dat klinkt misschien gek, maar tot op zekere hoogte is stress echt niet erg.
-
Wat doen feestdagen met jou? Heb je er een bloedhekel aan of vind je het juist leuk? Of je de kerstdagen nu geweldig vindt of juist niet, in beide situaties kun je tegen stress of spanning aanlopen. Als je niks met de feestdagen hebt, kijk je er misschien tegenop.
-
Laten we eerlijk zijn: we hebben allemaal last van stress. Soms een beetje, vaker wat meer. We denken doorgaans ten onrechte dat stress een psychisch fenomeen is. Dat is deels wel zo, maar de effecten zijn vooral lichamelijk.
-
Martha gaf aan dat ze zich niet meer lekker voelde tijdens haar dagelijkse werkzaamheden. Op het werk voelde ze zich moe, futloos en het was moeilijk om haar bed uit te komen. Daardoor gingen de resultaten op haar werk achteruit, waardoor haar leidinggevende ook steeds minder tevreden werd.