acne

Zo win je het gevecht tegen acne!

We hebben allemaal weleens een periode dat je huid er minder goed uitziet dan normaal. Er zijn oneffenheden te zien en er ontstaan pukkeltjes. Na een paar goede nachten slaap en betere verzorging is bij de meesten de huid weer als vanouds. Maar wat als je huid niet zo snel verbetert en er puistjes blijven? Grote kans dat er meer aan de hand is. Acne is een veel voorkomend huidprobleem, waar je op elke leeftijd last van kunt krijgen. Daar wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer vanaf! Utrechtse Schoonheid vertelt je meer.

Hoofdoorzaak acne

Puistjes, zichtbare mee-eters, rode vlekken, acne is geen pretje. Dit huidprobleem ontstaat wanneer je talgproductie te hoog is. Je talgklieren raken verstopt, waardoor er onzuiverheden ontstaan. Maar hoe kan het dat je huid opeens te veel talg gaat produceren? De grootste oorzaak hiervan zijn hormonale veranderingen. Vooral androgene hormonen kunnen de talgproductie flink opschroeven. Maar hoewel hormonale disbalans de grootste oorzaak bij acne is, zijn er ook andere factoren die acne verergeren of aanwakkeren.

Voeding en stress

Twee goede voorbeelden hiervan zijn voeding en stress. Bij voeding wordt acne vaak gelinkt aan chocolade of vet eten. Dit is uiteraard niet goed voor je huid, maar hoeft niet per se voor acne te zorgen. Voedingsproducten die je bloedsuikerspiegel in één klap sterk omhoog laten schieten, zijn vaak schuldig aan het uitlokken van acne. Denk bijvoorbeeld aan zuivelproducten. Daarnaast speelt stress ook een grote rol. Wanneer je veel spanningen ervaart, kan je last krijgen van een overproductie van het stresshormoon. En daardoor raakt je hormonale huidhouding uit balans, wat weer de acne triggert.

Zorgvuldig verzorgen

Wanneer jij last hebt van acne, is het belangrijk om je huid zorgvuldig te verzorgen. Dat begint met een simpele stap: van je huid afblijven. Erg moeilijk misschien, maar wel nodig. Op je handen zitten namelijk veel bacteriën, die je huid verder kunnen laten ontsteken. Om je huid te ondersteunen en te verbeteren, is het belangrijk de huid regelmatig te reinigen. Een goede reiniging haalt de overbodige talg en schadelijke stoffen van je huid. Daardoor kan je huid weer meer ademen en zwakken de verstoppingen ook af.

Iedere huid uniek is en ieder huidprobleem dus ook

Behandeling op maat

Om je acnehuid verder te ondersteunen, kun je je eigen thuisverzorging combineren met een professionele behandeling. Omdat iedere huid uniek is en ieder huidprobleem dus ook, is er niet één standaard behandeling aan te wijzen. Daarom werken wij bij Utrechtse Schoonheid altijd met een behandeling op maat. We kijken grondig naar je huid en gaan op zoek naar de oorzaak. Daarna kiezen we het type behandeling en de intensiteit die jouw huid aankan. Ook kijken we naar welke producten effectief zijn om in te zetten bij jouw huid.

Over Utrechtse Schoonheid

Om huidproblemen tegen te gaan, maken we bij Utrechtse Schoonheid gebruik van het merk Cenzaa. Door de combinatie tussen wellness, huidverbetering en cosmetische huidtherapie, zijn de behandelingen zowel verbeterend als rustgevend. Je creëert een momentje voor jezelf, terwijl tegelijkertijd je huidprobleem wordt aangepakt. Je kunt in de salon terecht voor bijvoorbeeld acne, pigmentatie, couperose, rimpels en littekens. Wil jij graag weer een huid zonder storende kwaaltjes? Annelies staat voor je klaar! Neem gerust contact op voor vragen of het maken van een afspraak.

Datum: 07 juli 2022