eetgewoontes

Vaarwel slechte eetgewoontes!

Je hebt een obsessie met eten en de weegschaal. Je hongert jezelf uit en staat jezelf niet meer toe om te genieten van je favoriete voedsel. Je voelt je gefrustreerd en hebt soms flinke eetbuien. En als je in de spiegel kijkt, dan staart je spiegelbeeld je teleurgesteld aan. Herken je jezelf hierin? Dan ben jij de ideale speler voor het Dieetbevrijding Spel!

Het Dieetbevrijding Spel

Om maar met de deur in huis te vallen: het Dieetbevrijding Spel gaat niet over eten! Op een leuke en speelse manier ga je interactief op onderzoek uit naar je eetgedrag, je gevoelens en hoe jij denkt over jezelf. Tijdens het spel kom je tot nieuwe inzichten en word je je steeds bewuster van je gevoelens, je gedachten en zelfwaarde, en hoe dat jouw eetgedrag beïnvloedt.

Eetgewoontes doorbreken

Je zult tot inzicht komen hoe je je eetgewoontes kan doorbreken en hoe je weer grip krijgt op je eetgedrag. Ook zul je erachter komen hoe je kunt omgaan met onaangename gevoelens, zónder je toevlucht te zoeken tot voedsel. Daarnaast zul je in staat zijn om zelfsabotage bij jezelf te herkennen en hiermee beter om te gaan. En het allerbelangrijkste: je zult leren om jezelf én je lichaam te respecteren en te accepteren.

Opdrachten uitvoeren

Onder begeleiding van eetrelatie-coach en ervaringsdeskundige Klaziena speel je het spel samen met gelijkgestemden. Je zal het spel starten op je gevoelsniveau. In het spel wordt dit jouw ‘hulpbron’ genoemd. Dit kan bijvoorbeeld zijn ‘je onafhankelijk voelen van eten’, ‘meer zelfvertrouwen’ of ‘optimistisch in het leven staan’. Tijdens het spel zul je vragen krijgen over hoe jij die hulpbron wilt inzetten in jouw leven en voer je opdrachten uit.

Je zult leren om jezelf én je lichaam te respecteren en te accepteren

GEEF!

De vragen en opdrachten zijn gebaseerd op het GEEF-model. Dit model staat voor ‘Eet je emoties niet weg. GEEF ze de ruimte!’. De vier letters staan voor het volgende: ‘G staat voor Gedrag van eten’, de E staat voor ‘Erken je gevoelens’, de volgende E staat voor ‘Erken je gedachten en temper je innerlijke saboteurs’ en F staat voor ‘Fijn dat je er mag zijn!’ Na de spelavond biedt Klaziena twee keer coaching aan via de telefoon.

Good to know

Klaziena van Gezonde Relatie met Eten is gediplomeerd gewichtsconsulente. Vanuit de meeste aanvullende zorgverzekeringen heb je recht op vergoeding op (een deel van) van het Dieetbevrijding Spel en de daarbij horende coaching.

Check!

Is het Dieetbevrijding Spel iets voor jou? Doe de check!

  • Je bent continu bezig met eten en je vraagt jezelf steeds af of je er wel of niet dik van wordt
  • Je bent bijna altijd op dieet
  • Op momenten dat je niet lekker in je vel zit, verdoof je je gevoelens met eten
  • Je staat meer dan één keer per week op de weegschaal en het getalletje dat je dan ziet, bepaalt hoe je je voelt
  • Je bent ontevreden met je gewicht en hoe je eruitziet
Datum: 12 juli 2018