Bedrijfsnaam: Haptonomie Schoneveld
Adres: Amsterdamseweg 43a,
3812 RP Amersfoort    5822 km
Telefoonnummer: 06-41147922
 • Haptotherapie
 • Haptonomie

Over ons

Neem contact op via:

Artikelen van Haptonomie Schoneveld

 • vat-van-zelfwaardering
  Niet lekker in je vel? Werk aan jezelf middels Vat van Zelfwaardering
  Herken je dit? Je zit niet lekker in je vel maar weet niet goed hoe je dat moet veranderen. Op je werk kom je er steeds niet lekker in, je voelt je ontevreden maar weet niet of iets anders je wel vervulling geeft.
 • intimiteit-in-relatie
  Mis je intimiteit in je relatie? Probeer haptotherapie
  Wanneer je net een relatie met elkaar hebt, kun je je bijna niet indenken dat de passie ooit zal verminderen. In die eerste periode is bijna alles spannend en leuk. Alleen al denken aan je partner maakt je blij. En of je nu de hele dag in bed doorbrengt, een wandeling maakt of uit eten gaat, samen vind je het allemaal even fijn.
 • vaders
  Ook vaders moeten voor vol worden aangezien
  Wanneer er een kind ter wereld komt, is dat een indrukwekkende gebeurtenis voor alle betrokkenen. Voor beide ouders is er iets onherroepelijk veranderd. Dat geldt uiteraard voor zowel de moeder als de vader van het kind, maar toch bestaan er nog zeer vastgeroeste rolpatronen waaruit dat niet altijd blijkt.
 • zwangerschap
  De rol van de vader tijdens zwangerschap en bevalling
  Een kind krijgen is een van de ingrijpendste gebeurtenissen in iemands leven. Of je nu vader of moeder wordt, je leven staat op zijn kop. Toen Floris vader zou worden was dat natuurlijk ook het geval. Maar ook merkte hij dat hij als man anders benaderd werd dan zijn vrouw. ‘Dat begon vrij snel.
 • trauma
  Wat gebeurt er in een getraumatiseerd brein?
  Het fenomeen ‘trauma’ (en de daaruit volgende stress) komt helaas vaker voor dan velen denken. Toch worden mensen die ermee te maken hebben nog vaak slecht begrepen.
 • bevalangst
  Bevalangst? Haptonomie helpt!
  Wanneer je zwanger bent, komt er een veelvoud van nieuwe ervaringen, informatie en gevoelens op je af. Geen zwangerschap is helemaal hetzelfde, en het is dus niet zo vreemd dat je ook de bevalling best spannend vindt. Het is een onvergelijkbare gebeurtenis waarop je je maar beperkt kunt voorbereiden.
 • contact
  Hoe ga je om met een gebrek aan contact?
  De verandering was heel abrupt. Van de een op de andere dag mochten we niet meer bij mensen buiten ons gezin om in de buurt komen. Nieuwe regels werden onderdeel van het dagelijks leven, maar hoe deze te interpreteren, daar twijfelt bijna iedereen over.
 • aanraking
  Leven zonder aanraking?
  Een aanraking. Het klinkt zo simpel. Een arm om je schouder van een vriend, een hand van een onbekende, een aai op je rug van je ouder. Zo vanzelfsprekend als aanrakingen lijken te zijn, zo waardevol blijken ze wanneer het opeens niet meer mag.
 • zorgmedewerkers
  Wat extra steun voor zorgmedewerkers
  Voor iedereen is het een ingewikkelde periode. Voor mensen die opeens thuiswerken, kinderen die niet naar school kunnen en ouderen die afgesloten zijn van hun families.
 • stress
  Omgaan met stress in spannende tijden
  Plotseling is het dagelijks leven van bijna iedereen ontzettend veranderd. Sinds het coronavirus zich over de wereld uitspreidt, zijn er veel ingrijpende maatregelen genomen waaraan we ons moeten aanpassen.
 • haptotherapie
  Haptotherapie als ondersteuning bij rouw
  Een verlies kan ingrijpend zijn en veel impact hebben op het dagelijks leven. Een sterfgeval van een dierbare is daar een duidelijk voorbeeld van, maar er zijn veel meer vormen van verlies waarbij een rouwproces op gang kan komen.
 • bevallen
  Bevallen? Je staat er niet alleen voor
  Een bevalling is een bijzondere gebeurtenis. Misschien lijkt het je erg mooi, maar het kan ook zijn dat je er als een berg tegenop ziet. Je kunt daarbij worden overspoeld door meningen, gevraagde en ongevraagde adviezen.
 • lichaam
  Wanneer je lichaam 'nee' zegt
  Hard werken en drukte is voor veel mensen een gewoonte. Om een mooie carrière te verkrijgen of behouden zijn we bereid hier veel uren aan te besteden, maar ook willen we dat ons privéleven hier niet voor onder doet.
 • relatiebreuk
  Hoe ga je verder na een relatiebreuk?
  Misschien merkte je al een tijdje dat het niet goed ging tussen jou en je partner. Naast de drukte van alledag was het steeds moeilijker tijd voor elkaar te vinden. En op momenten dat je wel samen was, voelde je de verbinding niet meer.
 • jonge-ouders
  Hoe onderhoud je je relatie als jonge ouders?
  Steeds meer ouders van jonge kinderen gaan scheiden. Dat is natuurlijk erg verdrietig voor alle partijen, met die intentie ben je niet een gezin gestart.
 • therapeut
  De therapeut die bij jou past
  Als je ergens tegenaan loopt, vastzit in je leven, fysiek of mentaal niet lekker in je vel zit, je relatie niet soepel gaat, dan kan het zijn dat je ondersteuning zoekt bij een therapeut. Een therapeut kan je helpen anders naar de zaken te kijken en te ontdekken wat je kunt veranderen om je situatie te verbeteren.
 • slapeloosheid
  Slapeloosheid de baas met haptotherapie
  Iedereen heeft wel eens een nacht waarin je niet zo lekker slaapt. Je ligt maar te woelen en wanneer je eindelijk de slaap hebt weten te vatten, wordt je alsnog meerdere keren weer wakker.
 • relatie
  Een relatie in een moderne maatschappij
  Techniek staat voor niets, er is van alles mogelijk. Zo kunnen we alles tot aan de deur bestellen, bijhouden hoeveel stappen we moeten zetten en potentiële geliefdes ontmoeten.
 • papa
  Papa is jaloers
  Hoe is de bevalling gegaan?’, ‘slaap je goed?’, ‘heb je nog veel last van je hechtingen gehad?’ Een greep uit de vragen van de vriendinnen van je vrouw tijdens de kraamvisite.
 • relatie
  Ontdek opnieuw het vuur in jouw relatie
  Wanneer je een relatie hebt, heeft dat zowel voordelen als nadelen. Over het algemeen wordt het hebben van een liefdesrelatie als prettiger ervaren, als veilig, en misschien ook wel sociaal wenselijker.
 • zwangerschapshaptonomie
  Een goede start met zwangerschapshaptonomie
  Een magische tijd: dat is de zwangerschap. Elke dag is anders en nieuw. Je beleeft momenten van vreugde, zorgen, spanning, liefde en plezier. Samen met je baby én met je partner.
 • eenzaam
  Voel jij je eenzaam achter je voordeur?
  Liefde is iets ongrijpbaars. Het kan je tot grote hoogtes brengen, maar kan ook diepe dalen met zich meebrengen. Emoties als angst en euforie passeren de revue, evenals momenten van diepe verbinding of heftige ruzies.
 • relatiebegeleiding
  Je relatie in balans met haptonomische relatiebegeleiding
  Liefde is iets ongrijpbaars. Het kan je tot grote hoogtes brengen, maar kan ook diepe dalen met zich meebrengen.
 • zwangerschapshaptonomie
  Zwangerschapshaptonomie: ook voor vaders
  Als (aanstaande) vader draag je jullie kindje niet fysiek bij je en ervaar je de zwangerschap anders dan je partner. Je legt je hand op haar buik en hoopt een beweging te kunnen voelen. Tijdens de eerste controle ga je mee zodat je de echobeelden kunt zien.
 • zwangerschapsbegeleiding
  Méér dan zwangerschapsbegeleiding alleen!
  Na een (hopelijk soepele) bevalling is het zover: jullie zijn ouders! Je kunt je baby eindelijk vasthouden, knuffelen en bewonderen en nog eens al die vingertjes en teentjes tellen. Maar het is ook altijd zoeken.
 • zwangerschapshaptonomie
  Goed voorbereid op de bevalling met zwangerschapshaptonomie
  Jullie baby kan voor jou en je partner niet snel genoeg geboren worden. Maar nu de uitgerekende datum stééds dichterbij komt, beginnen jullie hem te knijpen.
 • Zelfvertrouwen
  Zelfvertrouwen is niet altijd vanzelfsprekend
  Ben jij bang om door de mand te vallen, lig jij nachtenlang wakker van kritiek, of ben jij heel perfectionistisch om alle kritiek altijd maar vóór te zijn? Vaak ben je veel strenger voor jezelf dan voor een ander.
 • zwangerschapsbegeleiding
  Een goede start van je zwangerschap
  Zwanger! Dit had je niet durven dromen… Jij en je partner krijgen samen een kindje, en wat zijn jullie blij. De eerste weken zitten jullie op een roze (of blauwe) wolk, maar die moet plaatsmaken voor de eerste zwangerschapskwaaltjes.
Toon meer >
Toon minder >