Communicatiestoornis oplossen met eigen talenten
Wanneer je als kind of volwassene te maken krijgt met een stoornis in een alledaagse bezigheid zoals spreken, ademen of horen, kan dit erg ingrijpend en belemmerend zijn. Een logopedist kan je helpen om de stoornis te verhelpen.
Stoornis in persoonlijke communicatie
Een logopedist geeft de zorg die nodig is als er een probleem is met stem, spraak, taal, gehoor en slikken. De specialist behandelt stoornissen op het gebied van persoonlijke communicatie en houdt zich daarnaast bezig met voorlichting, preventie en onderzoek. Logopedische behandelingen worden vanuit de basisverzekering vergoed.
Specialisaties
Jumelet Logopedie heeft logopedische specialisten in dienst op veel verschillende vlakken, zodat iedereen hulp op maat ontvangt. Denk bijvoorbeeld aan specialisaties op het gebied van Downsyndroom, prélogopedie en logopedie bij Schisis. Hoewel de werkwijze en benadering per kind, klacht en situatie kan verschillen zijn er ook overeenkomsten.
Vriendelijke benadering
De praktijk hecht namelijk veel waarde aan een vriendelijke benadering op basis van beloning en coaching die past bij de leeftijd van het kind of de cliënt. Hierbij wordt de groeimindset aangesproken om vertrouwen te krijgen in het eigen vermogen. Wanneer kinderen of cliënten zelfvertrouwen ontwikkelen wat betreft hun kunnen, ontstaat er een mogelijkheid om oplossingsgericht te werk te gaan. De cliënt krijgt hoop en vertrouwen op een goede uitkomst en om daar te komen, wordt gebruik gemaakt van de talenten en kwaliteiten van de cliënt.
De cliënt krijgt hoop en vertrouwen op een goede uitkomst
Interesses en talenten
Wanneer duidelijk is waar de interesses en talenten van de cliënt liggen, worden deze ingezet om problemen en stoornissen op te lossen. Door daarnaast veel te coachen en successen te belonen ontstaat er een positieve omgeving en wordt de behandeling geassocieerd met fijne en prettige ervaringen. Als dat het geval is blijft een cliënt gemotiveerd en dat is precies waar een succesvol behandeltraject mee valt of staat.
Cliënt aan het woord
‘Door Jumelet logopedie heb ik het vertrouwen in mijn eigen kunnen teruggekregen. Ik sta nu vol zelfvertrouwen voor de klas en kijk niet meer op tegen publiek spreken. Ik kan Jumelet logopedie aan iedereen aanraden!’
-
Logopedische zorg kan geboden worden op elk moment in de levensloop, op elke leeftijd. Logopedie is de zorg voor problemen die er zijn op het gebied van taal, spraak, stem, gehoor en slikken. De doelgroep die de logopedist het meest ziet, is de groep kinderen in de leeftijd van 2,5 tot 7 jaar.
-
Je mondspieren zijn de hele dag in beweging. Je ademt, kauwt, slikt en praat aan een stuk door. Dit gaat als vanzelf. Je staat er eigenlijk niet bij stil en vertrouwt erop dat je lichaam weet wat het moet doen.
-
Je mondspieren zijn de hele dag in beweging. Je ademt, kauwt, slikt en praat aan een stuk door. Dit gaat als vanzelf. Je staat er eigenlijk niet bij stil en vertrouwt erop dat je lichaam weet wat het moet doen.
-
Geen contact kunnen maken met je kind is voor een ouder een lastige beproeving. Je kunt er erg onzeker van worden en de schuld bij jezelf zoeken. Wanneer je kind na een lange periode van onzekerheid dan de diagnose autisme krijgt, volgt een aanpassingsperiode. Het valt vaak niet mee om om de belevingswereld van je kind te begrijpen en te communiceren met je non-verbale kind.
-
Zo’n twee tot zes procent van de schoolgaande kinderen heeft ermee te maken: ADHD. Meestal wekt dit een beeld op van hyperactieve kinderen die hun aandacht maar niet bij de les kunnen houden. Het drukke gedrag dat hiermee gepaard gaat wordt vaak niet begrepen en zelfs bestraft.
-
Het kan natuurlijk een keer voorkomen dat je een schorre stem hebt. Bijvoorbeeld omdat je herstellende bent van een verkoudheid, de avond ervoor een iets te leuk feestje hebt gehad of de longen uit je lijf hebt geschreeuwd bij het toejuichen van jouw favoriete voetbalclub.
-
Als ouder wil je het liefst zo snel mogelijk kunnen communiceren met je kind. Zo is de betekenis achter de tranen van je kind niet alleen maar giswerk en kun je je kind beter helpen.
-
Communicatie maakt een groot deel uit van het dagelijks leven. Duidelijk en verstaanbaar communiceren is dus van levensbelang.
-
Heeft jouw kind vaak moeite om op een bepaald woord te komen, vertelt het vaak hetzelfde verhaal of maakt het veel fouten in zinnen?
-
Bij kinderen met Downsyndroom verloopt de taalontwikkeling trager. Daarom heeft logopedie al vanaf het eerste levensjaar een belangrijke meerwaarde.