Bedrijfsnaam: Medisch Pedicure Francisca
Adres: Vrijheidslaan 67,
2312 JR Leiden    5814 km
Telefoonnummer: 06-51508266
  • Pedicure

Over ons

Als medisch en oncologisch voet zorgverlener weet Francisca alles over voet verzorging en behandelingen. Van een medische pedicure tot aan diabetische, reumatische en spastische voetbehandeling.

Neem contact op via:

Artikelen van Medisch Pedicure Francisca

  • fris
    Zo houd je je voeten fris en fruitig
    Een fris gevoel is fijn. Voor je hele lichaam, maar ook zeker voor je voeten. Wanneer we te maken hebben met onaangename geurtjes, voelen we ons al snel ongemakkelijk. Begrijpelijk!
  • voetmassage
    Wat je moet weten over… de voetmassage
    We kennen de massage als ontspanningsmiddel voor je hele lichaam. Je ziet misschien een ruimte voor je met geurkaarsen, aromatische oliën, een comfortabele ligstoel, kortom: een wellness. Maar een massage heeft meer functies dan enkel ontspanning.
  • orthese
    Kom alles te weten over een orthese!
    Wanneer je last hebt van pijnklachten aan je voeten, hoef je hier niet mee rond te blijven lopen – letterlijk en figuurlijk. Er zijn zoveel mogelijkheden om de pijn te verlichten of volledig te laten verdwijnen. Bijvoorbeeld met een orthese.
  • reuma
    Last van reuma in je voeten? Dit kun je doen!
    Pijnlijke, stijve voeten, opgezwollen gewrichten, vergroeiingen in je tenen of andere delen van je voeten. Kun jij deze klachten afvinken? Dan heb je misschien reuma.
  • voetverzorging
    Voetverzorging: loop er niet voor weg!
    Gemiddeld zetten we wel zo’n 8000 tot 10.000 stappen per dag. Slenterend door de stad, wandelend over het strand, een hardlooprondje of simpelweg een ommetje met de hond.
  • verzekering
    Voetverzorging en verzekering: zo zit het
    Je voeten gebruiken is zo vanzelfsprekend. Vaak merk je pas hoe belangrijk je voeten zijn wanneer er een klacht tevoorschijn komt. Een medisch pedicure biedt gelukkig de oplossing voor verschillende voetklachten.
  • diabetische-voet
    6 tips om klachten aan je diabetische voet te voorkomen
    Hebben voeten en diabetes iets met elkaar te maken? Jazeker, de diabetische voet is kwetsbaar en heeft daarom extra aandacht nodig.
  • schoenen-kopen
    Wat je altijd al wilde weten over schoenen kopen
    Wij vrouwen zijn er dol op: schoenen kopen. Het liefst hebben we bij elke outfit een passend paar. Kekke kleurtjes, hoge hakken of stoere boots. Wij zijn daarbij vooral geneigd om naar het uiterlijk van het schoeisel te kijken.
  • voetproblemen
    6 voetproblemen die het meest voorkomen
    Wist je dat maar liefst 57% van alle mensen ooit met voetproblemen te maken krijgt? Grote kans dat jij dus ook weleens pijnlijke voeten hebt gehad.
  • reuma
    Reuma en voetverzorging: dit moet je weten
    Wanneer je reuma hebt, zijn je voeten kwetsbaarder en gevoeliger. Je kunt eerder last krijgen van verschillende soorten voetproblemen. Je voeten hebben daarom nét wat extra zorg nodig.
  • likdoorns
    Veelgestelde vragen over likdoorns
    Je kent het vast: je schoenen zitten te strak of je hebt nét wat te lang doorgelopen op die hoge hakken. Heel vervelend, want daardoor ervaar je bij elke stap die je zet een flinke pijnscheut. Misschien vormen zich zelfs soort eeltknobbels op je voeten of tenen.
  • teennagel
    Ingescheurde of afgebroken teennagel?
    We kennen allemaal het gevoel wanneer je je teen stoot. Het lijkt zo onschuldig, maar het kan ontzettend pijn doen. Wanneer daarbij je nagel ook nog eens inscheurt of afbreekt, heb je dubbel zoveel pech.
  • oncologische-voetzorg
    Veelgestelde vragen over... voetklachten en oncologische voetzorg
    Tijdens de behandeling van kanker kunnen zich allerlei voetproblemen voordoen. Voor de juiste zorg kunnen patiënten kunnen hiervoor terecht bij een oncologisch voetzorgverlener (OVV).
  • nagelbeugel
    Wat is een nagelbeugel en hoe kan deze helpen?
    De nagelbeugel is een hulpmiddel die gebruikt wordt om ingegroeide teennagels te herstellen of voorkomen. Door het gebruik van deze nagelbeugel wordt de groei van de teennagel hersteld en de druk verminderd.
  • voetschimmel-en-zwemmerseczeem
    Tips over voetschimmel en zwemmerseczeem
    Voetschimmel is een voetkwaal die relatief vaak voorkomt en diverse ongemakken veroorzaakt. De huid wordt beschermd door een vetlaagje, welke ervoor zorgt dat schimmels, die overal zitten, de huid niet kunnen binnendringen. Soms werkt deze bescherming minder goed en dringt de schimmel toch de huid binnen.
  • voetverzorging
    Veelgestelde vragen over voetverzorging voor thuis
    Je wilt graag je leven op orde hebben. Daarom besluit je jezelf elke zondag avond eens goed te verzorgen, zodat je helemaal op en top de week kunt beginnen. Je doet een maskertje op, gevolgd door een warm bad en tot slot smeer je jezelf lekker in met een luxe lotion.
  • spastische-voet
    Wat je moet weten over een spastische voet
    Na een dag uren te hebben gewandeld, kan het voelen alsof je benen nog net niet loslaten en je je voeten praktisch mee moet slepen. Dat is gewoon vermoeidheid. Zeker als je net die nieuwe schoenen hebt aangedaan die dag, kunnen je voeten best even zeer doen.
  • eelt-en-likdoorns
    Tips: omgaan met eelt en likdoorns
    Je schamen voor je voeten is natuurlijk niet de bedoelingen. Toch is het voor veel mensen de realiteit. Is het eindelijk weer zomer, durf je eigenlijk niet open schoenen te dragen omdat je eeltplekken dan zichtbaar zouden kunnen zijn.
  • ingegroeide-nagel
    Goede voetverzorging voorkomt ingegroeide teennagels
    Als de rand van een teennagel als het ware de huid in groeit, dan spreken we van een ingegroeide teennagel. Vaak zien we dat dit vooral voorkomt aan de zijkanten van de nagel. De huid naast de nagel wordt dan dik, rood en pijnlijk.
  • oncologische-behandeling
    Voetklachten bij een oncologische behandeling
    Wanneer je behandeld wordt omdat je kanker hebt, kunnen daarbij ook hand- en voetproblemen ontstaan. De chemotherapie bestrijdt namelijk niet alleen de kwade cellen, maar ook de goede cellen krijgen een behoorlijke opdoffer.
  • diabetische-voet
    Veelgestelde vragen over diabetische voet
    Diabetes kan alleen meer lichamelijke gevolgen hebben. Zo ook in je voeten. Dit wordt diabetische voet genoemd.
Toon meer >
Toon minder >