Bedrijfsnaam:
Drogisterij De Rode Pilaren
Adres:
Lange Delft 121,
4331AM Middelburg
4331AM Middelburg
Telefoonnummer:
0118-639905
E-mail:
middelburg@derodepilaren.nl
Website:
www.derodepilaren.nl
- Gezondheid
- Schoonheid
- Voedingsmiddelen
- Zonverzorging
- Huidverzorging
- Make-up
Over ons
Bij de Rode Pilaren ben je aan het juiste adres voor gezondheid, uiterlijke verzorging, afslanken, gezonde voeding, sportvoeding en supplementen.
Neem contact op via:
Artikelen van Drogisterij De Rode Pilaren
-
Als je aan deodorant denkt, denk je aan een spray, roller of stick. Maar wist je dat de poeder- en crèmedeodoranten steeds populairder worden? Deze varianten kennen verschillende voordelen, zoals minder kans op vlekken in je kleding en een betere geurbestrijding.
-
Hoofdpijn die wel drie dagen kan duren. Misselijkheid, overgeven en overgevoeligheid voor felle kleuren. Migraine is een vorm van hoofdpijn en komt voor bij zo’n 2,5% van de vrouwen, voornamelijk in de vruchtbare leeftijd.
-
Er wordt weleens voor de grap beweerd dat, wanneer je een zeeschelp tegen je oor houdt, je het ruisen van de zee hoort. Dit is eigenlijk het ruisen van je oor. Wanneer je de schelp weer wegdoet, is de ruis weg.
-
Iedereen heeft zo nu en dan last van een slechte adem. Je hebt bijvoorbeeld een knoflookrijke maaltijd gegeten of een gezellige avond met alcoholische versnaperingen achter de rug.
-
Je staat op en ineens wordt het zwart voor je ogen. Alles tolt en je moet je snel beetpakken aan iets om niet om te vallen.
-
Soms zijn vertrouwde dingen ineens minder vanzelfsprekend. Een van die dingen is het verwarmen van je huis, met de verhoogde energiekosten. Een koud huis is ongezellig en warmte geeft een gevoel van behaaglijkheid.
-
Voel je je vaak duizelig, vermoeid en lusteloos? Heb je het gevoel dat je voortdurend bevestiging en energie zoekt bij anderen en te snel toegeeft, zelfs als dit niet bij je karakter past?
-
Al eeuwenlang maken we gebruik van make-up, een prachtige cosmetica die verkrijgbaar is in diverse vormen en kleuren, waarmee je je schoonheid kunt accentueren. Maar weet jij of de make-up die je gebruikt wel goed is voor je huid en voor de natuur?
-
Je bloedvaten zijn als sterke, flexibele leidingen. Dagelijks raast er meer dan 6.000 liter bloed doorheen. Het is belangrijk dat de binnenkant van deze leidingen spiegelglad is, omdat je anders wrijving krijgt en daardoor slijtage kan ontstaan.
-
Een geïrriteerde huid, puistjes, mee-eters, overgevoeligheid; een huid met acne is allesbehalve prettig. Effectieve huidverzorging kan helpen om acne te verminderen. Hoe eerder je actie onderneemt tegen acne, des te kleiner de kans op pigmentvlekken of littekens.
-
Je staat op en het wordt zwart voor je ogen. Alles tolt en je graait om je heen voor houvast, om niet om te vallen. Dit is vast weleens gebeurd toen je nog slaperig te snel uit bed stapte, of ging staan nadat je in bad had gelegen.
-
Je schoonheid wordt bepaald door zowel je uiterlijk als je innerlijk. Maar voor je uiterlijk zijn er zoveel verschillende delen van je lichaam die invloed hebben. Denk aan je haren, nagels en je huid. Wanneer deze delen stralen, glanzen en egaal zijn, stijgt je zelfvertrouwen.
-
Een genezende bron komt in verschillende vormen voor. Denk aan een vulkanische bron die rijk is aan zwavel. Of aan een duik in de mineraalrijke Dode Zee.
-
Na het eten is het weer zo ver: je voelt je buik weer borrelen. Steeds vaker krijg je te maken met vervelende buikkrampen, diarree, winderigheid en een opgeblazen gevoel.
-
We drinken allemaal weleens een kopje thee. Het is een drank van de theeplant, genaamd de ‘Camellia Sinensis’. Door de blaadjes te trekken in heet water komt de smaak vrij die ons zo bekend is.
-
Ervaar je weleens klachten zoals buikkramp, diarree, winderigheid en een opgeblazen gevoel?
-
Wist je dat je als vrouw hormonaal kan bevriezen? De officiële term is hyperprolactinemie en je hebt een grote kans dat je dit oploopt in je leven. Het gaat vaak gepaard met klachten als overrekking van banden, waardoor je blessuregevoelig wordt.
-
Zodra de temperaturen weer stijgen, kunnen de zomerse kledingstukken weer uit de kast worden gehaald. Maar wat komen dan ook weer tevoorschijn? Juist: je benen!
-
Vezels zijn een vorm van koolhydraten (suikerkettingen) en onmisbaar voor het functioneren van onze darmen. Daarnaast houdt het je microbioom tevreden: je interne huisdieren die uit bacteriën, schimmels en gisten bestaan. Voedsel voor je darmbewoners dus.
-
Het is soms heerlijk om je even onder te dompelen in een warm bad. Om dat verwenmomentje écht compleet te maken, kun je je bad verrijken met een lekkere badolie, of een lekkere combinatie van oliën.
-
Heerlijke stoofpeertjes als toetje, een appeltaart voor bij de koffie of een suikerbom in de vorm van een kaneelbroodje. Kaneel kan zo ontzettend lekker zijn voor je smaakpapillen.
-
Een genezende bron komt in verschillende vormen voor. Denk aan een vulkanische bron die rijk is aan zwavel, of aan een duik in de mineraalrijke Dode Zee. Het is een verademing voor je huid en gewrichten omdat de huid in staat is om de aanwezige stoffen op te nemen.
-
Bijna iedereen is gek op zoet. Logisch, want een zoete smaak activeert het beloningscentrum in de hersenen. Dat heeft vervolgens een pijnstillend en stressverlagend effect. In de oertijd was zoet voedsel veilig om te eten.
-
Wist je dat via de mond ademhalen slechter voor je gebit is dan snoepen? De reden hiervoor is dat je speeksel uitdroogt en de bacteriën die gaatjes veroorzaken niet worden bestreden. Vooral de pathogene bacterie Streptococcus Mutans is een (kleine) boosdoener die vervolgens een tandvleesontsteking kan uitlokken.
-
Cholesterol blijft een verwarrend onderwerp. Wat doet het en waar komt het vandaan? Als we het internet afspeuren voor een antwoord, worden we overladen met reclames voor margarines waar we niets wijzer van worden. Eenmaal bij de huisarts krijgen we – goedbedoelde – medicatie. Deze worden ook wel statines genoemd.
-
Heb je weleens meegemaakt dat de stoplichten zijn uitgevallen? Je staat daar met je auto te wachten tot er iets gebeurt terwijl de file groeit.
-
Soms heb je wel eens van die dagen dat je sokken zich als een taartvorm diep in je enkels hebben gedrukt, je wallen suggereren dat je flink gefeest hebt en je trouwring onwrikbaar om je ringvinger gesmeed is. Vocht.
-
De wintertijd is niet voor iedereen een pretje. Kou, regen en duisternis regeren de klok rond. Maar ook warmte kan voor problemen zorgen. Dat is het geval bij winterhanden en wintertenen. Wanneer je na de kou een warme ruimte binnenkomt, merk je dat je handen en voeten beginnen te steken en jeuken.
-
Cholesterol blijft een verwarrend onderwerp. Wat doet het en waar komt het vandaan? Als we het internet afspeuren voor een antwoord, worden we overladen met reclames voor margarines en worden we eigenlijk niets wijzer.
-
Momenteel bevinden we ons in een periode waarin vertrouwde dingen ineens minder vanzelfsprekend zijn.
-
Je zou kunnen zeggen dat onze huid het grootste orgaan is. Een rekbaar pantser dat ervoor zorgt dat vloeistoffen gecontroleerd ons lichaam kunnen verlaten. Ook kun je zeggen dat onze huid deel is van ons immuunsysteem door ziekteverwekkers buiten de deur te houden.
-
Bijna allemaal zijn we, zonder uitzondering, gek op zoet. Logisch, want een zoete smaak activeert het beloningscentrum in de hersenen en dat geeft vervolgens een pijnstillend en stressverlagend effect. In de oertijd was zoet voedsel veilig om te eten.
-
Laten we eerlijk zijn: we hebben allemaal last van stress. Soms een beetje, vaker wat meer. We denken doorgaans ten onrechte dat stress een psychisch fenomeen is. Dat is deels wel zo, maar de effecten zijn vooral lichamelijk.
-
We slapen wat af. Bijna een derde van ons leven verkeren we in dromenland terwijl de wekker op scherp staat om ons weer het dagelijkse leven in te trekken. Het lijkt bijna tijdverspilling, totdat je een tijdje slecht slaapt.
-
Zwaar werk, sporten en ongetrainde “gekke” bewegingen uitvoeren: ons lichaam kan er wat van. Beweging werkt als volgt: onze spieren zitten vast aan banden en pezen. Banden zorgen ervoor dat alles op zijn plaats blijft en pezen geven de beweging door aan de botten.
-
Zeg, hoe tevreden ben jij met je huidige cosmeticamerk? Rare vraag misschien!
-
Rusteloze benen zijn geen feest. Wanneer je probeert te slapen, voelt het alsof er een mierenkolonie door je benen loopt. Prikkels, steken of kriebelen maken dat je een onbedwingbare drang krijgt om je benen te bewegen.
-
Pulken, krabben en knijpen: onze nagels zijn best handig als je er over nadenkt. Maar wat zijn het? Nagels zijn een uitgroeiïng van de hoornhuid en bestaan uit een eiwit genaamd keratine. Ze beschermen je vingers en tenen tegen beschadigingen.
-
Mineralen: de aarde zit er vol mee. Wij ook.
-
Kraakbeen is een raar weefsel. We bestaan er voor een groot deel uit wanneer we een foetus zijn. Naarmate we ouder worden, verandert kraakbeen in bot en blijven alleen de uiteinden op de botten over.
-
Verkoudheid en griep (om van ‘dat andere’ maar te zwijgen) zijn virussen en het is aan onze witte bloedcellen om snel op de infectie te reageren, zodat we kunnen herstellen en afweer kunnen opbouwen.
-
Af en toe kom je iets tegen dat wel heel bijzonder is, zoals chlorella bijvoorbeeld. Chlorella is een groene zoetwater alg met een indrukwekkend arsenaal aan voedingsstoffen.
-
Huissloffen aan, kachel opstoken en laat die regen maar vallen. We zitten inmiddels weer een tijdje in de donkere periode van het jaar. Tijdens de wintermaanden wordt ons wereldje toch wat kleiner en dat hoeft geen straf te zijn, zolang we maar weten hoe we het warm moeten krijgen.
-
Huissloffen aan, kachel opstoken en laat die regen maar vallen. We zitten inmiddels weer een tijdje in de donkere periode van het jaar. Tijdens de wintermaanden wordt ons wereldje toch wat kleiner en dat hoeft geen straf te zijn, zolang we maar weten hoe we het warm moeten krijgen.
-
Misschien heb je wel eens gehoord van mensen die een maand zonder voedsel konden overleven. Dat is mogelijk omdat je lichaam een voorraad vet heeft die als brandstof gebruikt kan worden. Helaas blijft dit vet in normale omstandigheden op de ‘bankrekening’ staan van je billen, heupen, benen en buik.
-
Stoofperen, speculaas, appeltaart, taaitaai en pepernoten… Voedingsexperts grappen wel eens dat zonder kaneel Nederlanders na de winter een stuk dikker zouden zijn.
-
We hebben een paar zeer pittige maanden achter de rug. Misschien heb je je uitlaatklep niet kunnen gebruiken of ben je veel te ver doorgegaan op je werk. Tijdens een stressvolle periode zoals afgelopen jaar is er niet altijd ruimte om even bij te komen.
-
Op het moment van schrijven lijkt het er op dat vakantie naar het buitenland weer een deel van ons leven gaat uitmaken. Zonnebril, paspoort, boek en zonnefactor. Maar hoe zit het met je eerste hulptasje?
-
De zon! De meeste mensen kijken na de koude periode weer reikhalzend uit naar een nieuwe golf van warmte, licht en gezelligheid. Wat kan zonlicht op je huid toch verrukkelijk zijn. Helaas heeft de zon ook een keerzijde.
-
Wat zijn nou de belangrijkste stoffen voor je weerstand? En met weerstand bedoelen we natuurlijk afweer tegen virussen, maar ook bacteriën.
-
Veel mensen hebben moeite om voedsel goed te verteren, misschien jij ook wel. Een opgeblazen buik, winderigheid of buikpijn zijn klachten waar je vaak aan denkt bij een verstoorde spijsvertering. Maar wist je dat ook allergieën, ontstekingen en hoofdpijn het gevolg van een verstoorde spijsvertering kan zijn?
-
Als je wilt dat je lichaam nieuwe haren of sterke nagels maakt, heb je daar energie en grondstoffen voor nodig. Volwaardige voeding is belangrijk om je in beiden te voorzien.
-
Veganisme is meer dan een dieet: het is een levenswijze die het gebruik van dierlijke producten afwijst, met name wanneer het voeding betreft.
-
Omega 3-vetzuren zijn de stoffen die je graag wilt hebben. Je kunt erdoor zien in het donker, het is de belangrijkste antidepressiva die we kennen en het kan het immuunsysteem weer op non-actief zetten na een ontsteking.
-
PMS, het premenstrueel syndroom, is een lastig en ongrijpbaar onderwerp. De klachten lopen uiteen van ‘moodswings’ zoals boosheid en neerslachtigheid tot vermoeidheid, hoofdpijn, vochtretentie en gewrichtspijn. Hoewel het een zeer beperkende aandoening is, zie je het niet aangetoond met regulier bloedonderzoek.
-
Soms komt het voor dat je na het langdurig slikken van een vitamine D-supplement nog steeds veel te laag in je spiegel zit. Hetzelfde kan gebeuren na langdurig zonnen. Dat is niet handig, want ‘D’ heeft veel invloed op je hormonen, botdichtheid, glucose-opname (bloedsuiker) en spierkracht, om er maar een paar te noemen.
-
De kans is groot dat je de afgelopen maand over resveratrol hebt gehoord.
-
Hormonen lijken net op ingrediënten in een gerecht: een beetje te veel of te weinig en het gerecht smaakt niet meer zoals het hoort. Maar is het recept in balans, dan is het verrukkelijk en zoet (of pittig!).
-
Op een dag komt het moment dat je in de spiegel kijkt en die onmiskenbare kraaienpoot tegenkomt. En dat ondanks een flink arsenaal aan crèmes in je nachtkast die je de eeuwige jeugd beloven.
-
Weinig onderwerpen zijn zo verwarrend als cholesterol! En dat is jammer, want cholesterol heeft wel degelijk veel te maken met het voorkomen van hart- en vaatziekten. Maar niet op de manier waarop je zou verwachten.
-
Stel, je bent snel overprikkeld door geluiden en geuren. Je vindt het moeilijk om je grenzen aan te geven zonder je schuldig te voelen, en soms heb je het gevoel dat je op watten loopt en de hele wereld bij je binnenkomt.
-
Denk je erover om te stoppen met roken of heb je juist al enkele pogingen gedaan? Stoppen met roken is een goed idee voor je gezondheid: betere doorbloeding van je lichaam, meer smaakbeleving en minder rimpelvorming om er een paar te noemen. Maar soms lukt stoppen niet omdat je het letterlijk niet kan.
-
Wist je dat vitamine D best wel een vreemde stof is? Het komt onvoldoende voor in voeding en we halen het hoofdzakelijk uit zonlicht. En laten we gelijk een misverstand uit de weg helpen: vitamine D is eigenlijk geen vitamine, maar een hormoon!
-
Er wordt vaak zo makkelijk gepraat over zwanger worden, maar als je al een tijdje bezig bent terwijl die zo gewenste zwangerschap uitblijft, kan het toch lastig zijn.
-
Is het je weleens opgevallen dat je sommige perioden mooier en voller haar hebt dan anders? Vaak wisselt de kwaliteit van je haar van tijd tot tijd. Waarom gebeurt dit eigenlijk?
-
Een blaasontsteking kan behoorlijk vervelend zijn. Je hebt pijn bij het plassen en een branderig gevoel, je moet continu je bed uit en hebt vaak ook nog pijn in je onderrug. Bij de huisarts krijgen we meestal een antibioticakuur en dat helpt even.
-
Algenolie is hot! Het is hét duurzame alternatief voor iedereen die wel de voordelen van visolie wil, maar ook oog heeft voor het milieu. De nadelen?
-
Wanneer je te maken hebt met een vervelende klacht, is daar het voedingssupplement die je ondersteunt. Dit supplement helpt je om het tekort aan te vullen en je lichaam te prikkelen. Ze zijn er in vele soorten en maten: poeders, tabletten, capsules en nog vele anderen.
-
Het mineraal waar we in Nederland massaal te weinig van nemen is magnesium. Terwijl magnesium zeker niet mag ontbreken in het rijtje onmisbare stoffen! Magnesium is een alleskunner en is goed voor lichaam én geest.
-
Een recent onderzoek onder Poolse vrouwen toonde onlangs aan dat de stof resveratrol voor een hormonale balans kan zorgen. En dat is niet alles, want het gaat zowel om de vruchtbare periode als de overgang. Tijdens de vruchtbare periode kunnen een aantal hormonen roet in het eten gooien en voor disbalans zorgen.
Toon meer >
Toon minder >